Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šanse im padaju

Srušio je Dinamo, ali zna što ih čeka u Zagrebu: ''Osjećam se kao da smo mi izgubili''

Dinamo sljedeće srijede dočekuje Bodo/Glimt na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izgubio je Dinamo kod Bodo/Glimta u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka, ali opći je dojam s obje strane kako ne da nije ništa odlučeno već je hrvatski prvak taj koji ima veće šanse igrati ove sezone među nogometnom elitom.

Nisu svi porazi tako gorki, a ovaj 1:0 na sjeveru Norveške je sigurno jedan od njih. Jer, Dinamo je mogao proći puno gore kod kluba koji se voli dičiti činjenicom da su na njegovom, umjetnom terenu padali mnogi renomirani europski klubovi, a neki su, poput Rome, doživjeli blamažu sa sedam pogodaka u mreži.

U Bodu se igra brz nogomet, priznao je to nakon utakmice i Ante Čačić, ali čini se kako je Dinamo ipak uspio usporiti žutu napast.

''Igrali smo protiv pametne momčadi koja nam je uspjela oduzeti prostor. Bila je to naša dobra predstava, ali nismo bili na razini koju sam očekivao'', rekao je nakon utakmice domaći trener Kjetil Knutsen.

Dinamo opasno visio, ali nije izvisio

Dinamo je veći dio utakmice visio, ali na kraju nije izvisio. Glimt stiže na Maksimir pred Dinamove navijače, na teren koji im ne paše kao ovaj s umjetnom travom, a Norvežani nisu uspjeli na gostovanjima pobijediti sjevernoirski Linfield i litvanski Žalgiris.

Zbog svega toga dojam i je takav da je hrvatski prvak dobro prošao i ostvario više nego prihvatljiv poraz.

''Ne brinite se, glavno da smo nakon ove utakmice ostali živi'', smireno je poručio Ante Čačić.

Istina, mogao je Bruno Petković raspršiti nade Norvežana da je zabio onu veliku šansu, ali mjesta za preveliku žalost nema.

Onaj koji je uspio zabiti, Amahl Pellegrino, dao je nakon utakmice izjavu koja možda najbolje sve opisuje.

''Fantastična večer, ali mislim da ju nismo uspjeli okruniti. Imali smo dosta prilika da ubijemo utakmicu. Nakon što je ostalo 1:0 gotovo mi se čini kao da smo mi izgubili. Dolje nas čeka pravi pakao'', rekao je napadač norveškog prvaka, a s njegovim se razmišljanima jednostavno moramo složiti.

Hoće li Dinamo proći u Ligu prvaka preko Norvežana?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider