Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pellegrini prijeti

'Forrest Gump engleskog nogometa' samo želi nastaviti trčati

Dan nakon Božića, u Engleskoj se slavi blagdan 'Boxing day' kojeg najviše znamo po tradicionalnom odigravanju nogometnih utakmica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Boxing day' tradicionalno otvara i 'ludi' božićno-novogodišnji' niz utakmica tijekom kojih će engleski premierligaši u samo osam dana odigrati tri utakmice. Kola su na rasporedu 26. prosinca, od 28. do 30. prosinca, te 2. siječnja.

"Prosinac nije mjesec kada se osvaja naslov prvaka. U idućih nekoliko dana očekuju nas teški dueli i važno je da smo među prve tri momčadi na ljestvici," kazao je menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini.

City će na Boxing day igrati protiv Sunderlanda, potom gostuje kod lidera Leicester Cityja, a 2. siječnja će 'Građani' igrati protiv Watforda.

"Iduće dvije utakmice su iznimno važne. Prošlu utakmicu smo izgubili kod Arsenala i važno je osvojiti bodove. No, još jednom ponavljam titula se ne osvaja u prosincu," dodao je Pellegini.

Iznenađujući lider Leicester City u subotu gostuje kod Liverpoola. Potom dočekuje City, a drugog dana 2016. godine odmjerit će snage protiv Bournemoutha.

"Ispred nas je novi izazov. Liverpool i to na Boxing Day. Dočekali smo Božić na prvom mjestu suprotno svim prognozama. Sada želimo ostati na vrhu što dulje možemo. Mi smo kao Forrest Gump. Mi nemamo kvalitetu kao City ili Arsenal, ali zašto ne možemo nastaviti trčati, trčati, trčati kao Forrest Gump," kazao je menadžer 'lisica' Claudio Ranieri.

Leicester City vodi na ljestvici sa 38 bodova, Arsenal ima dva boda manje, a treći je City sa 32 boda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider