Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
groznica počinje

Sve što morate znati uoči nogometnog blagdana - Boxing Daya

Nakon Božića slijedi još jedan blagdan - Boxing Day...

Kao da Božić sam po sebi nije dovoljno dobar razlog za sreću, Englezi već tradicionalno svim nogometnim navijačima 26. prosinca pružaju dodatnu radost. U subotu je na rasporedu britanski blagdan Boxing Day, na kojeg ovaj put pada 17. kolo engleske Premierlige.

Statistički gledano neke momčadi jedva čekaju nadolazeću subotu, dok neke zaziru od tog datuma.

Arsene Wenger najbolje stoji od aktualnih menadžera na Boxing Day. Francuski strateg na klupi Arsenala u prosjeku dobiva tri od četiri susreta na 26. prosinac. Arsenalu predstoji gostovanje kod Southamptona, koji posljednjih mjesec dana igra u prilično lošoj formi.

Vodeći sastav Premierlige Leicester City gostuje kod Liverpoola, a navijači neće biti oduševljeni sa sljedećim statističkim podatkom. Menadžer Leicestera Claudio Ranieri odradio je dosada četiri utakmice 26. prosinca (kao menadžer Chelseaja) i nijednom nije uspio upisati pobjedu.

Godine 1963. palo je 66 pogodaka na Boxing Dayu, a tradicionalno najefikasnija momčad je trenutno vrlo neefikasni Manchester United. Iako je postigao pet pogodaka u posljednjih šest utakmica ove sezone, United 26. prosinca u prosjeku daje 2.71 pogodak po susretu. Ove subote gostuje kod Stoke Cityja.

Nakon Manchestera najefikasnije momčadi su Arsenal (1.81), Manchester City (1.8), West Ham (1.8), te Liverpool (1.75).

Kada govorimo o formi na Boxing Dayu ponovno je na vrhu poretka Manchester United. 'Crveni vragovi' pobijedili su u tri posljednje utakmice igrane 26. prosinca, baš kao i Chelsea. Najlošiju formu na ovaj datum ima Aston Villa, koja je izgubila posljednje tri utakmice i trenutno drži posljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Ukupno gledajući United je najuspješnija momčad Boxing Daya. Od 21 odigrane utakmice Manchester je slavio u 18. Sličan omjer, samo malo lošiji, imaju Arsenal i Liverpool.

Uvjerljivo najlošije momčadi 26. prosinca su Aston Villa i Newcastle koji su upisali tri pobjede, pet remija i 12 poraza, odnosno četiri pobjede i remija, te 11 poraza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider