Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez filozofiranja

VIDEO Konačno otkriveno zašto je Leicester čudesan, a United katastrofalan

Koeficijent 1000 iznosio je na početku sezone da će na Božić Leicester City biti vodeći sastav engleske Premierlige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako ste se pitali u čemu je tajna uspjeha Leicester Cityja, momčadi koja je prošle sezone jedva izborila opstanak u Premierligi, a sada je na vrhu tablice, odgovor se može naći u riječima trenera Liverpoola Jürgena Kloppa.

Naime, menadžer Claudio Ranieri je prošle sezone posjetio trening kamp Borussije Dortmund, te je dosta razgovarao s Kloppom i očito je da dvojica trenera dijele sličnu nogometnu folozofiju.

"Uvijek je zanimljivo razgovarati s ljudima kao što je Claudio Ranieri, a to smo dosta radili prošle sezone kad je bio u kampu Borussije. Između nas postoji veliko poštovanje i mislim da će uvijek biti uspješan trener", rekao je Klopp u četvrtak na konferenciji za novinare.

Leicesteru treba samo 46 uspješnih dodavanja da bi pucali na gol, što je najmanje u Ligi, dok Manchester Unitedu treba čak 131 dodavanje, što je najviše u Premier ligi.

"Nisam iznenađen njihovim napretkom i zasluženo su na vrhu. Iza toga stoji naporan rad. Dobri su u obrani, imaju gotovo savršen kontranapad, jako brz. Ne treba im puno šansi da bi zabili i imaju dva odlična napadača (Jamie Vardy 15 golova, te Riyad Mahrez 13). Imam veliko poštovanje prema treneru Ranieriju i cijeloj ekipi Leicestera.", izjavio je Klopp.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider