Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nakon 111 godina

VIDEO Peleov i Neymarov klub prvi put ispao iz prve lige, navijači palili aute oko stadiona

Santos je ispao iz elitnog ranga brazilskog nogometa.

Navijači Santosa palili automobile (Foto: Screenshot)

Klub jednog od najboljih nogometaša svijeta Pelea, brazilski Santos ispao je u srijedu prvi put u svojoj 111-godišnjoj povijesti u drugu ligu nakon poraza od Fortaleze (1:2) kod kuće u posljednjem kolu brazilske Serie A.

Santos, trostruki prvak Copa Libertadoresa, jedan je od tri kluba, zajedno sa Sao Paulom i Flamengom, koji nikada nisu ispali iz brazilske prve lige, ali je zbog lošeg niza od pet utakmica bez pobjede pao na 17. mjesto na ljestvici s 43 boda.

Pokojni Pele pomogao je Santosu da postane jedan od najpoznatijih klubova u svjetskom nogometu, momčadi koja je uživala u zlatnoj eri u 50-ima i 60-ima, kada su osvojili šest naslova brazilskog prvaka.

Također su osvojili Copa Libertadores, južnoamerički ekvivalent Lige prvaka, 1962. i 1963., iste godine kada su osvojili i Interkontinentalni kup, trofej za koji su se natjecale najbolje momčadi iz Europe i Južne Amerike.

Osim Pelea, iz Santosa je poteklo mnoštvo izvanrednih igrača kao što su bivši napadač AC Milana Robinho, najbolji strijelac Brazila Neymar i napadač Real Madrida Rodrygo.

Ovaj događaj koji će ostati zapisan u povijesti kluba natjerao je navijače na revolt. Oko stadiona su zapalili mnoge automobile i razbijali sve što im se našlo na putu.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider