Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otvoreno priznao

Legendarni Scholes otkrio bolni trenutak kad se umalo povukao iz nogometa: ''Izgledalo bi glupo i sramotno''

Paul Scholes je 2011. godine donio tešku odluku da se umirovi nakon karijere koja je trajala 17 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 676 nastupa u kariejri, pouzdani veznjak Manchester Uniteda i bivši engleski reprezentativac odlučio je kako je vrijeme za trenersku karijeru, ali kao što svi znamo, Paul Scholes vratio se već iduće godine.

Igrao je dodatnih 18 mjeseci prije nego što je rekao konačni zbogom, a pritom je osvojio još jedan naslov Premierlige. U razgovoru za BT Sport otkrio je kako su mu igrači Tottenhama Gareth Bale i Mousa Dembele dali do znanja kako je vrijeme za okončanje igračke karijere.

''Otišao sam do Joyceyja (menadžera rezervne momčadi) i rekao 'gledaj, mislim da ću se vratiti'. Razgovarao sam s Garyjem i Philom Nevilleom da vidim što oni misle o tome. Gary me posebno ohrabrio i rekao da odem razgovarati s asistentom Mickom Phelanom'', rekao je bivši veznjak Uniteda.

''Bio sam nervozan zbog toga što bi mogao reći. Što ako kaže ne? Odlučio sam i rekao da ću onda igrati za nekog drugog, iako nisam želio igrati za nikog osim Manchester Uniteda'', dodao je Scholes.

Naravno, Sir Alex Ferguson dočekao ga je raširenih ruku te s izvršnim direktorom Davidom Gillom brzo dogovorio uvjete novog ugovora. Međutim, Scholes je priznao da možda to nije trebao napraviti.

''Stvarno bih volio da sam tada stao. Sjećam se da smo kod kuće igrali protiv Tottenhama. Bila je to tek treća ili četvrta utakmica sezone. Igrao sam dobro dok smo imali posjed, ali sjećam se kako je Dembele prolazio pored mene, a Gareth Bale... Znam da je često znao projuriti pored igrača, ali u tom trenutku sam gledao i pomislio 'ne mogu više ovo'.''

''Htio sam se povući rano te sezone, ali mislio sam da će izgledati pomalo glupo i sramotno'', zaključio je legendarni veznjak.

gol expired Kako je Olmo digao glas i probio se u udarnu postavu: Potez iza scena koji je oduševio trenera divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider