Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
napokon stigao gol

Kako je Olmo digao glas i probio se u udarnu postavu: Potez iza scena koji je oduševio trenera

Dani Olmo u posljednje vrijeme redovito počinje u prvih 11, a napokon je stigao i bundesligaški prvijenac...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dani Olmo izborio se za mjesto pod suncem u RB-u Leipzig. Nakon dobrog početka jedno je vrijeme uglavnom grijao klupu, ali posljednje tri utakmice počeo je u prvih 11. Leipzigov učinak u tim susretima jest dvije pobjede i jedan remi.

Najveći obol Olmo je dao u posljednjoj utakmici, divljoj pobjedi 4:2 protiv Kölna u kojoj su golovi padali kao na traci. Svih šest postignuto je do 57. minute, kada je Olmo dobro naciljao i pogodio s ruba šesnaesterca za svoj prvi bundesligaški gol.

Čini se da je Olmo vratio povjerenje trenera Juliana Nagelsmanna, mladog stručnjaka poznatog kao sjajnog taktičara, ali i psihologa. On je otkrio njemačkim medijima kako je Olmo izborio mjesto u udarnom sastavu.

gol expired Olmo zabio prvijenac u Bundesligi: Sjajan pogodak u visokoj pobjedi RB Leipziga divider

"Jako sam zadovoljan kako je reagirao. Svidjelo mi se kada je zatražio razgovor i izrazio nezadovoljstvo minutažom. Ako se žališ da igraš premalo, znači da ti je stalo. Napravio je dobar posao", rekao je.

Olmo se uskoro našao u prvoj postavi, a to mjesto nije ispustio već tri kola. Uglavnom igra na desnoj strani veznog reda, a Nagelsmann je zadovoljan njegovim mogućnostima.

Ivan Mance Kakav je rasplet okršaja nakon polufinala Kupa? ''Naš igrač nema nikakvu krivicu i on je žrtva'' divider

"On je igrač koji može otvoriti obrane protivnika koji se povuku i igraju duboko zato što ima sjajne ideje u zadnjoj trećini terena", rekao je.

Nagelsmann je za njemačke medije isticao i da se Olmo treba prilagoditi jer je tempo u Bundesligi osjetno brži nego u HNL-u.

Vidjet ćemo hoće li Olmo zaigrati i u sljedećoj utakmici protiv posljednjeg Paderborna. Njegov učinak u Leipzigu zasad je dva gola i asistencija u ukupno osam utakmica.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider