Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKO POJAČANJE STARE DAME

Paul Pogba se besplatno vratio tamo gdje je postao najskuplje plaćeni nogometaš svijeta

Juventus je potvrdio ono o čemu se proteklih tjedana pisalo, povratak Paula Pogbe u njihove redove.

Paul Pogba 2016. u dresu Juventusa (Foto: Afp)

Više relevantnih svjetskih medija, uključujući vodećeg svjetskog "insidera" za transfere, Fabricija Romana, potvrdilo je završetak pregovora između Juventusa i Paula Pogbe.

Francuz i njegov bivši klub dogovorili su sve detalje ugovora koji će se potpisati početkom srpnja, kad će Pogba ponovno odjenuti dres kluba koji je napustio 2016. godine u tada najskupljem transferu u povijesti nogometa. Manchester United platio ga je tim putem sto milijuna eura, a ta odšteta i danas visoko kotira, kao deveta najveća isplaćena svih vremena.

Šest sezona različitih dojmova

Pogba je u Manchesteru proveo šest sezona, koje se podosta razlikuju po njegovim performansama. Najbolji nogomet odigrao je u sezoni 2017./18. (šest pogodaka i deset asistencija u ligi) te sezoni kasnije (13 pogodaka i devet asistencija). Nakon toga su uslijedile dvije slabije sezone te sjajan ulazak u prethodnu, kad je u prva četiri kola upisao čak sedam asistencija. Ipak, do kraja sezone je dodao još samo dvije uz jedan pogodak, u ukupno 20 odigranih utakmica.

Kako mu je istekao ugovor tako je napustio Manchester United kao slobodan igrač. Budući da mu je tek 29 godina, jasno je da bi u nogama trebao imati potencijal za još nekoliko sezona na visokoj razini.

Ovo je zapravo njegov drugi odlazak iz redova Crvenih vragova, budući da ga je Juventus 2012. godine također iz istog kluba doveo bez odštete, s obzirom da tada 19-godišnji Francuz nije opravdao prvobitna očekivanja.

Ako se povijest ponovi, Pogba bi mogao ponovno postati glavni igrač kluba s kojim je osvojio četiri naslova prvaka Italije te zaigrao u finalu Lige prvaka 2015. godine, a smiješi mu se i povratak u reprezentativni dres, gdje je bio jedan od glavnih igrača u osvajanju titule prvaka svijeta na Mundijalu u Rusiji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider