Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GDJE IMA DIMA...

UEFA maknula s dužnosti Poljaka iz VAR sobe: Evo što je s Ivanom Bebekom

UEFA je između redaka poslala poruku da nije zadovoljna radom VAR-a na jučerašnjoj utakmici PSG-a i Newcastlea.

Gledanje VAR monitora (Foto: Afp)

VAR sudac jučerašnje utakmice Lige prvaka između PSG-a i Newcastlea, Poljak Tomasz Kwiatkowski, kojemu je kao asistent pomagao Ivan Bebek, trebao je danas biti na novoj dužnosti.

Bio je delegiran kao VAR sudac susreta u San Sebastianu između Real Sociedada i Red Bull Salzburga. Ipak, došlo je do promjene te od danas na službenim stranicama stoji kako će dužnost VAR suca obavljati Marco Fritz.

UEFA je time poslala bitnu poruku

UEFA se zasad nije službeno izjasnila o kaznenom udarcu koji je presudio vrlo važan susret i doveo PSG u situaciju gdje im je prolazak grupe puno realniji nego da su izgubili. 

Sam potez puno nam govori, odnosno potvrđuje kako smatraju da je VAR reakcija bila nepotrebna, a time vjerojatno i promijenjena odluka suca Szymona Marciniaka.

No neće to baš utješiti Newcastle, koji je sad u nezahvalnoj situaciji. Da su upisali pobjedu, za osminu finala bio bi im možda dovoljan bio i domaći bod protiv Milana. Ovako će morati pobijediti, uz nadu da PSG neće slaviti u Dortmundu. Velika je to razlika. 

Bebek nije kažnjen

Ivan Bebek, iskusni hrvatski sudac, nije kažnjen, on će, kako je bilo i ranije planirano, obnašati ulogu VAR suca na večerašnjoj utakmici 5. kola Lige prvaka između Benfice i milanskog Intera u Lisabonu.

Za to postoji jednostavno objašnjenje, odgovornost za veliki propust na utakmici PSG-a i Newcastlea u ovom slučaju leži na glavnom VAR sucu Tomaszu Kwiatkowskom koji je pozvao svog sunarodnjaka na pregled snimke.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider