Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ŽESTOKO U PARIZU

Kaos u "skupini smrti": Dortmund slavljem u Milanu prošao dalje, PSG se spasio iz sumnjivog penala duboko u nadoknadi

Borussia Dortmund kolo prije kraja osigurala je prolazak u osminu finala iz najjače skupine Lige prvaka, dok se PSG protiv Newcastlea spasio u samoj završnici.

Szymon Marciniak (Foto: Afp)

Nogometaši Borussije iz Dortmunda savladali su AC Milan rezultatom 1:3 i tom velikom gostujućom pobjedom osigurali su osminu finala Lige prvaka.

Milan se vratio, a onda potonuo u drugom dijelu

Junak na samom početku susreta bio je vratar Gregor Kobel, koji je obranio kazneni udarac Olivieru Giroudu, da bi nedugo nakon toga Marco Reus iskoristio kazneni udarac za goste. Igrala se deseta minuta.

Milan je do odmora izjednačio u 37. minuti preko Chukwuezea, no gosti su u drugom pogotku odigrali sjajno i postigli još dva pogotka. Bynoe-Gittens je krasnim odmjerenim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio u 59.minuti, a sve je riješio Karim Adeyemi deset minuta kasnije.

Ozbiljno navučeni penal pomogao PSG-u

Puno žešće bilo je u Parizu, gdje je PSG osvojio bod tek u sedmoj minuti sudačke nadoknade i to na način o kojem će se dugo pričati.

Newcastle je odigrao hrabro te je u 24. minuti iskoristio svoju priliku. Izvana je šutirao Miguel Almirom, a kratko odbijenu loptu Donnarumme pospremio je Alexander Isak.

PSG je napadao cijelo drugo poluvrijeme, a čak tri sjajne prilike promašio je mladi Bradley Barcola.

Izjednačenje je došlo pred sam kraj, kad je PSG žestoko napao i dobio kazneni udarac. Bilo je to nakon igranja rukom Valentina Livramenta, kojeg je lopta prvo pogodilo u tijelo.

Otišao je sudac Marcyniak to pogledati na VAR ekran, nakon čega je pokazao na bijelu točku, a precizan je bio Kylian Mbappe.

No, ovaj kazneni udarac digao je veliku buru, upravo zbog činjenice da je lopta pogodila igrača u tijelo pa tek onda u ruku, a također je poslana s uistinu male udaljenosti. To je nešto potpuno suprotno od naputaka o kaznenim udarcima o kojima već neko vrijeme slušamo.

Kako je izgledao taj kazneni udarac, najbolje da OVDJE provjerite sami. 

PSG će u posljednjem kolu tražiti prolaz na gostovanju kod Borussije, dok će u Newcastle zaigrati domaćim i Milan, koji će krenuti oboje po pobjedu te se nadati pomoći rastečerenih Nijemaca.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider