Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DUGO JE IZBORNIK

VIDEO Matjaž Kek o povratku u HNL: "Čast je kad te zovu Dinamo ili Hajduk, a ja sam se zaželio klupskog nogometa"

Slovenski izbornik taj će posao vjerojatno obavljati samo do kraja Europskog prvenstva, a onda je povratak u HNL realnost.

Matjaž Kek već je pet godina na klupi slovenske reprezentacije. Nije ih uspio odvesti na Euro 2020. (2021.) niti na SP u Katru, no iz trećeg pokušaja napravio je uspjeh. Slovenija će igrati na Euru iduće godine u Njemačkoj.

Tijekom mandata na klupi reprezentacije Keka se često vezalo s povratkom u HNL. O tome je detaljnije progovorio u velikom intervjuu za Dnevnik Nove TV. Prije svega, pričalo se o tome da su pregovori s Dinamom otišli podosta daleko.

Razgovori s Dinamom su postojali

"Koliko su daleko razgovori otišli, o tome neću govoriti. To su razgovori koji se tiču i jedne i druge strane. Mi smo porazgovarali. Ljudi iz Saveza odmah su znali. Meni je to bilo priznanje da europski Dinamo razmišlja, između svih tih kandidata, i o meni. Sve sam objasnio i sretan sam što sam zadržao neko poštovanje. Napravio sam s reprezentacijom države top-rezultat, a odluka mi je bila prava i ispravna. Vjerujem da nisam ni prema kome ispao nekorektan", rekao je o Dinamu, a odmah potom uslijedilo je pitanje novinara Marka Šepata o Hajduku: 

''Sad vi idete po redu, sve su to vrhunski klubovi, u jednom momentu netko niže ili više Kad takvi klubovi o tebi razmišljaju, onda si napravio nešto, ima tu nešto pozitivno. Za sve te klubove vrijedi da ne volim da se provlači kroz medije, ali se bombardiralo. Ostao sam otvoren s predsjednikom Saveza, to je bila moja moralna obveza. Želim zadržati svoje dostojanstvo, netko to razumije, netko ne. Netko će reći - vrijeme je, netko će reći - vrati se, netko će reći - to ti je nešto novo, iskušaj."

Na klupi Slovenije do kraja Eura

Ugovor sa slovenskim savezom mu je produžen, odnosno to se dogodilo automatski plasmanom u Njemačku.

"Ja sam svoj posao odradio, moje je poslanstvo u Slovenskom nogometnom savezu završilo. Moj je ugovor istekao, ali je s aneksom do kraja Europskog prvenstva. Sad razmišljam o tome kako pripremiti ekipu da bi Slovenija na nešto izgledala na tom prvenstvu", najavio je.

Čini se da bi tada 62-godišnji Slovenac mogao ponovno početi razmišljati o onome u čemu ipak više uživa. Povratak u neki klub realna je opcija.

Povratak u HNL je realan

"Malo me je već počelo vući u klupski nogomet. Ako mi je nešto u nogometu drago, onda je to biti na terenu. Biti sa svojom kapom među igračima, na neki svoj način, koji se nekome sviđa, a nekome ne. Možda sam se već previše navikao na bijele košulje i kravate, iako to volim izbjeći. Ali ne bi bilo okej od mene prema igračima koje vodim i prema savezu jer veže me taj ugovor. Europsko prvenstvo, a onda ćemo vidjeti. Stvarno se odlično osjećam, dečki su me zadužili i imam vrhunske suradnike oko sebe. Hajdemo sačekati prvenstvo pa ćemo onda biti pametniji", njegov je trenutačni stav.

No još je potvrdio kako je hrvatski klupski nogomet svakako realna opcija. 

"Rekao sam, previše me taj HNL i hrvatski nogomet zadužio. U Rijeci sam dao cijelog sebe. Nisam lak za raditi, težak sam tip, kad se jednom fokusiram na nešto, karakter kakav jesam. Ali imam veliko poštovanje prema ligi, koja nije tako slaba kao što to netko želi predstaviti. Ako je liga tako slaba, kako nakon deset kola Pašalić ili Ivanović mogu igrati u reprezentaciji koja je treća na svijetu?" zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider