Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bravo, juniori!

Pao i Šahtar: Mladi igrači Dinama u borbi za prvo mjesto i prolazak dalje

Juniori Dinama svladali su mlade nogometaše Šahtara s 1:0 u 4. kolu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 4. kola skupine C juniorske Lige prvaka mlada momčad Dinama na terenu Hitrec-Kacian pobijedila je Šahtar s 1:0 i tako zadržala prvo mjesto na ljestvici.

Pogodak odluke zabio je Tomislav Krizmanić u 61. minuti. Pobjeda mlade momčadi Modrih mogla je biti i uvjerljivija, no Anatolij Trubin istaknuo se s nekoliko sjajnih obrana.

Momčad Igora Jovičevića je uputila 22 udarca prema ukrajinskim vratima, pri čemu 11 u okvir gola, dok su igrača Šahtara uputili svega tri udarca, od kojih samo jedan u okvir gola. Jedinu priliku gosti su imali u sudačkoj nadoknadi kada je Faris Krkalić sjajnom obranom zaustavio udarac Artrema Bondarenka.

U drugom susretu iz skupine C Atalanta je identičnim rezultatom pobijedila Manchester City, a pogodak je zabio Roberto Piccoli iz jedanaesterca u 36. minuti.

Dinamo protiv Šahtara (Foto: Igor Kralj/PIXSELL Neviđeni šok na Maksimiru: Dinamo imao 3:1 do 93. minute i ostao bez pobjede! divider

Dinamo prvi, Atalanta druga - bitka za prolaz

Dinamo vodi na ljestvici s osam bodova, Atalanta na drugom mjestu ima bod manje, Manchester City treći je s četiri boda, a Šahtar ima dva.

Dinamo je već u 4. minuti imao sjajnu priliku, Niko Janković je pucao, ali je Trubin obranio. U 18. minuti je zaprijetio i Bernard Karrica, ali je pucao preko gola. U završnici prvog dijela vratara ukrajinskog sastava je pokušao iznenaditi Leon Šipoš, ali neuspješno.

Dinamo je nastavio dominirati i u nastavku susreta i svoju premoć okrunio je vodstvom u 61. minuti.

Krizmanić je pucao s 20 metara po zemlji i pogodio kut ukrajinskog gola. Do kraja utakmice Dinamo je imao još nekoliko sjajnih prilika, no Trubin je držao goste na životu. U posljednjim trenucima susreta Šahtar je mogao šokirati Dinamo, no Krkalić je sjajnom paradom sačuvao bodove u Zagrebu.

U idućem kolu Dinamo 26. studenoga gostuje u Bergamu kod Atalante i, po svemu sudeći, bit će to dvoboj koji bi mogao odlučiti o pobjedniku skupine, dok se u drugom susretu sastaju Manchester City i Šahtar.

Messi nakon utakmice Barcelone i Slavije Prag (Foto: AFP) Vratar Slavije otkrio veliku sramotu za Messija i društvo: "Ružno su se ponijeli prema nama" divider

Juniori Dinama ove sezone igraju u Champions League Path dijelu ždrijeba, a protivnici su im kao i seniorskom sastavu, Manchester City, Atalanta i Šahtar.

Pobjednik skupine izborit će direktan plasman u osminu finala, dok drugoplasirana momčad ide u play-off rundu, gdje će se za ulazak u osminu finala boriti s jednom od momčadi koja igra u Domestic Champions Path dijelu ždrijeba.

Mlada momčad Dinama prošle je sezone dogurala do četvrtfinala Lige prvaka izgubivši od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Londonski sastav kasnije je u finalu izgubio od Porta.

LJESTVICA:

1. DINAMO             4 2 2 0 5-3 8
2. Atalanta              4 2 1 1 6-4 7
3. Manchester City 4 1 1 2 6-7 4
4. Šahtar                 4 0 2 2 4-7 2


5. kolo - 26. studenog

Atalanta - DINAMO
Manchester City - Šahtar

6. kolo - 11. prosinca

DINAMO - Manchester City
Šahtar - Atalanta

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider