Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opet se sramote

Pa ovo je zbilja smiješno: Barceloni opet nije priznat čisti pogodak, i to kakav!

Španjolska La Liga nastavlja se sramotiti u očima nogometnog svijeta.

Poništen gol Luisa Suareza (Screenshot)

Zvuči gotovo nevjerojatno, ali Barceloni u prvenstvu još jednom nije priznat potpunom regularan pogodak. U Kataloniji više nisu niti ljutiti, već se smiju događajima u La Ligi, a španjolski se nogomet opet mora crvenjeti pred očima nogometnog svijeta.

No za to su krivi čelnici lige i sudačke organizacije koji su od Primere napravili posljednju utvrdu nogometnih konzervativaca koji ne žele uvesti toliko potrebnu videotehnologiju.

Ovaj put Barceloni nije priznat pogodak Luisa Suareza u pobjedi protiv Deportiva. Urugvajac je fenomenalno zabio izvevši ''rabonu'', no sudac Lahoz nije pokazao na centar iako je lopta prešla gol-liniju. Bilo je to pri rezultatu 2:0 i, srećom, ta odluka nije utjecala na rezultat kao prije koji tjedan kada je Barca teško oštećena u derbiju kod Valencije.

To je već treći put ove godine da Barceloni nije priznat čisti pogodak. Prošle se sezone to dogodilo na gostovanju kod Betisa u jeku borbe za naslov prvaka.

Odugovlačenju mora doći kraj

La Liga je posljednja od najjačih nacionalnih nogometnih prvenstava koja nije uvela videotehnologiju. No to bi se trebalo promijeniti jer su čelnici sudačke organizacije ipak najavili uvođenje VAR-a za sljedeću sezonu iako stižu i neslužbene informacije kako bi se ta odluka mogla (opet) odgoditi.

Na kritike zašto već nije uvedena, iz sudačke su organizacije tvrdili kako nisu htjeli platiti svotu od 4 milijuna eura, što je pokrenulo novi val ismijavanja u španjolskim medijima. Također, nije sigurno hoće li uopće imati videotehnologiju na gol-liniji poput ''hawk eye'' tehnologije?!

Zanimljivo, već drugu godinu zaredom na istu tu videotehnologiju na utakmicama Svjetskog klupskog prvenstva žalili su se igrači Reala. Među glasnijima je bio i naš Luka Modrić koji je ove godine proglašen i igračem turnira.

''Prošli put sam rekao nešto što se mnogima nije svidjelo, ali sve mi je to malo zbunjujuće. U nekim trenucima to može pomoći, ali u nekim se predugo čeka provjera i nastane zbrka'', smatra hrvatski kapetan.

No u španjolskim je medijima podrška uvođenju videotehnologije gotovo jednoglasna. Madridska Marca nakon novog previda sudaca na štetu Barcelone napisala je kako subotnji El Clásico jednostavno nije spreman za još jednu kontroverzu oko ovakvih situacija na gol-liniji.

VAR nije savršen, no u situacijama kod prelaska lopte na gol-liniji više nema dilema, za razliku od odluka sudaca hoće li u nekim situacijama odlučiti provjeriti situaciju na snimci ili ne.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider