Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Srećom, nema Hrvata

Ozlijeđenih 11 za Svjetsko prvenstvo: Branitelji naslova najteže pogođeni

Svjetsko prvenstvo definitivno će propustiti pojedini igrači iz ove momčadi, a nekolicina se još hvata za mršave šanse za nastup.

Didier Deschamps (Foto: Afp)

Dugo iščekivano Svjetsko prvenstvo u Katru počinje za otprilike dva tjedna. Pojedine zvijezde propustit će svjetsku smotru jer se njihove reprezentacije nisu plasirale, a pojedine, iako su izborile plasman, neće vidjeti Mundijal zbog ozljeda.

Iz letimičnog pogleda na najboljih 11 koji će zbog ozljede otpasti sa Mundijala jasno je kako su najteže pogođeni branitelji naslova Francuzi, koji su za ovu momčad dali čak četvoricu, golmana Mikea Maignana, stopera Raphaela Varanea te veznjake Paula Pogbu i Ngola Kantea.

Timo Werner Njemačka ostala bez napadača za Svjetsko prvenstvo u Katru divider

Francuzi bez četvorice

Paul Pogba nije odigrao nijednu utakmicu cijelu sezonu, a nedavno je njegova agentica potvrdila kako se neće oporaviti na vrijeme za start SP-a. Kante je pak prošli mjesec operirao butni mišić i neće ga biti gotovo četiri mjeseca, odnosno neće više zaigrati u 2023. godini.

Golman Mike Maignan bit će na bolovanju najmanje do 1. siječnja sljedeće godine, iako još nije definitivno prekrižen za nastup. Varane je također još pod sumnjom, propustio je posljednje četiri utakmice Uniteda, ali još se ne zna kad bi mogao biti spreman.

Scott Kennedy Ozlijedio se kanadski branič koji je odigrao osam utakmica u kvalifikacijama, pauza nekoliko tjedana divider

Englezi još dvojbeni

Na popisu mogućih izostanaka nalaze se i dva Engleza, obojica još dvojbena, Reece James i Ben Chilwell. Prvi je na bolovanju već mjesec dana, a mogao bi propustiti još barem mjesec jer je njegov povratak najavljen za sredinu prosinca, no još postoji nada kako bi mogao zaigrati u Katru. Isto je s Chilwellom, koji se ozlijedio pri kraju utakmice s Dinamom u Ligi prvaka.

Pod sumnjom je i nastup Korejca Heung Min Sona, kojemu je napuknula kost lica poslije sudara s igračem Marseillea u zadnjem kolu Lige prvaka, a vjerojatno neće biti ni braniča Barcelone, Ronalda Arauja, čiji je povratak nakon ozljede aduktora najavljen tek za Božić.

Reprezentacija Belgije Belgija protiv Hrvatske mora mijenjati sustav igre? Cijela država zbog toga gleda prema Italiji divider

Definitivno bez Wijnalduma, Jote i Wernera

Zato su definitivno otpali Gini Wijnaldum, koji zbog loma tibije neće više igrati u 2022. godini, Diogo Jota, koji također može zaboraviti na nogomet do 2023. godine, te Timo Werner, koji bi tek s prvim danima siječnja ponovo mogao na teren.

Sva sreća da na popisu nema nijednog Hrvata.

  Ozlijeđenih 11 Ozlijeđenih 11 (Foto: Screenshot)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider