Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ništa se ne zna

Belgija protiv Hrvatske mora mijenjati sustav igre? Cijela država zbog toga gleda prema Italiji

Cijela Belgija se nada da će Romelu Lukaku biti spreman za Katar.

Reprezentacija Belgije (Foto: Afp)

Belgijski izbornik Roberto Martinez smatra da bi izostanak "nezamjenjivog" Romelua Lukakua na Svjetskom prvenstvu u Katru natjerao njegovu momčad da mijenja način na koji igra.

Lukaku se bori s ozljedom tetive koljena nakon što se tek nedavno vratio poslije dvomjesečne pauze i upitan je njegov nastup na SP u Katru, a Belgija, koja je u skupini s Hrvatskom, prvenstvo otvara protiv Kanade 23. studenog.

No, momčadski liječnik Kristof Sas opisao je najnoviju Lukakoovu ozljedu kao "prepreku", a ne konačni udarac igračevim šansama za nastup na Svjetskom prvenstvu.

"Ovo još nije kraj problema, ali to je nazadovanje za samog igrača, njegov klub i belgijsku reprezentaciju", rekao je Sas.

Xavi Velika čistka u Barceloni: Xavi je djetetu kluba uništio snove, a odlaze i dvije legende divider

Martinez je prošli tjedan govorio o važnosti Lukakua u njegovoj momčadi i kako on pokriva niz napadačkih pozicija u momčadi. Bez njega bi potencijalno morali restrukturirati svoj vezni red i napadačku liniju.

"U Crvenim vragovima on je nezamjenjiv", rekao je Martinez za Nieuwsblad.

"Svaka reprezentacija ima nezamjenjive igrače. Pogledajte Argentinu s Messijem, Hrvatsku s Modrićem, Brozovićem i Kovačićem, Španjolska i Njemačka također imaju takve igrače. To jednostavno tako funkcionira. Kod nas su to Courtois, De Bruyne i Lukaku. Ne možete ih zamijeniti jednog po jednog. Ako oni ne igraju, mi moramo igrati na drugačiji način. Ako Lukakua nema, možda bismo trebali igrati s više napadača."

Lukakuov talijanski klub Inter iz Milana potvrdio je u ponedjeljak da je igrač pretrpio "istegnuće tetive lijevog koljena" i da će ovaj tjedan biti pod nadzorom kako bi se utvrdila ozbiljnost problema.

Lukaku se vratio na teren prošli tjedan u pobjedi Intera u Ligi prvaka 4:0 protiv Viktorije Plzen, a i ušao je u igru s klupe u pobjedi 3-0 protiv Sampdorije u subotu u Serie A.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider