Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
CAKTAŠ I JUGOVIĆ

VIDEO Ovosezonski Osijek je čudna momčad, no ono što su napravili dvaput u 12 utakmica je podatak za povijest

Uistinu nevjerojatno zvuči podatak da je Osijek u 12 utakmica ovosezonskog prvenstva dao čak dvojicu igrača koji su postigli hattrick nakon ulaska s klupe.

Nail Omerović i Vedran Jugović (Foto: Vlado Kos / Cropix)

Nije teško nalaziti superlative kojima možemo opisati jučerašnju partiju kapetana Osijeka, Vedrana Jugovića, koji je torpedirao Istru 1961 s tri pogotka.

Prvi hattrick u karijeri

Ovom 34-godišnjem veznjaku to je prvi hattrick u karijeri, a sam je nakon susreta otkrio kako je u cijeloj karijeri zapravo tek jednom ranije zabio dva pogotka na istoj utakmici. No, jako mu je puno značilo kao kapetan to napraviti u svom gradu i u svom klubu.

Nije to skrivao niti u izjavi nakon utakmice, gdje nije uspio suzdržati suze koje su se pojavile. Jugović je dva pogotka zabio nakon udarca iz kuta, dok je za treći dobio čast izvesti kazneni udarac, što je uspješno napravio.

No, uz taj njegov hattrick, koji je postigao nakon ulaska na poluvremenu utakmice, stoji nevjerojatan podatak vezan uz njegov klub.

Dva hattricka s klupe u 12 utakmica

 Osijek je u ovosezonskom prvenstvu imao već dva igrača koji su nakon ulaska s klupe utakmicu završili s tri pogotka. 

Prvi je to napravio Mijo Catkaš protiv Rudeša u drugom kolu. Ušao je u 70. minuti pri rezultatu 1:3, a onda s tri pogotka u posljednjih 15 minuta donio preokret i tri boda. 

Iako ovdje nije bilo tako spektakularnog preokreta, Jugovićevi pogoci bili su jednako bitni, jer su isto bili vrijedni pobjede.

Dva hattricka s klupe u 12 utakmica? Ako netko pronađe takav podatak u bilo kojoj profesionalnoj ligi najvišeg ranga, mi ćemo mu prvi čestitati, ali u ovom trenutku mislimo da bi tako što bilo nevjerojatan težak posao pronaći.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider