Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatna cifra

Ovo je suludo: Evo koliko će Mbappe zaraditi u PSG-u! Najveći bonus u povijesti, a i predsjednik mu šapnuo…

Kylian Mbappe objasnio je zbog čega nije prešao u Real Madrid i tko je bio neočekivani akter u pregovorima…

Kylian Mbappe (Foto: Afp)

New York Times objavio je danas intervju s Kylianom Mbappeom, superzvijezdom PSG-a i francuske reprezentacije, koji je dugo stajao u ladici. Napravljen je još u lipnju, no tek sada je pušten. Valjda su se ažurirale neke stvari...

Kako god, Mbappe je intervju objasnio kako je došlo do toga da ne prijeđe u Real Madrid, što je proljetos izgledalo kao gotova stvar, no na kraju se nije ostvarilo.

Macron šapnuo Mbappeu da ostane u PSG-u

Kad se sve činilo da će ljetnom prijelaznom roku prijeći na Santiago Bernabeu, osim goleme financijske ponude Katarana, pojavio se i neočekivani akter u pregovorima - Emmanuel Macron. Predsjednik Francuske Republike zamolio je mladog napadača da ne napušta PSG. Zasad.

„Nikada nisam zamišljao da ću s predsjednikom razgovarati o svojoj budućnosti, o budućnosti svoje karijere, tako da je to ludo, stvarno ludo“, otkrio je Mbappe i nastavio:

gol expired Tomašević ide na Dinamo – Chelsea, objasnio tko će platiti novi stadion u Maksimiru divider

"Rekao mi je: 'Želim da ostaneš. Ne želim da sada odeš. Jako si važan za našu zemlju.'"

Španjolski mediji najviše su se uhvatili za pasus koji otkriva da je francuski predsjednik ostavio otvorenom mogućnosti da Mbappe napusti Francusku.

"Imaš vremena otići, možeš ostati još malo", kazao je Macron, na što mu je Mbappe odgovorio: "Naravno."

Kad predsjednik kaže...

Francuska zvijezda je priznala: "Kada vam predsjednik to kaže, morate uzeti u obzir."

Mbappe je gnjevno demantirao da mu je jedan od uvjeta ostanka bio taj da sudjeluje u biranju trenera.

„To nije istina i strašno me ljuti. Ja sam nogometaš, najbolje se snalazim na terenu, a u ostalim poslovima ima mnogo boljih od mene. Nije moja briga tko će biti trener, to prepuštam ljudima koji su za to zaduženi.“

Otvorena vrata za Real

A na pitanje da je dobio ogroman novac za produljenje ugovora, Mbappe je uzvratio da novac nije bio ključan.

„Gdje god da sam otišao, dobio bi veliki novac“, kazao je Mbappe i ostavio otvorenom mogućnost da jednog dana ipak prijeđe u Real Madrid.

Nizaar Kinsella Poznati engleski novinar o Dinamu, derbiju s Hajdukom, atmosferi u Zagrebu i Splitu: "Velika ste nogometna nacija" divider

„U nogometu se nikad ne zna“, zagonetno je kazao Mbappe, koji je još jednom priznao da mu je Real omiljeni klub iz djetinjstva te da prema njemu ima posebne osjećaje.

„Nikada nisam tamo igrao, a osjećam ga kao da sam kod kuće.“

Cinici bi rekli da su osjećaji jedno, a posao, da ne kažem novac, nešto posve drugo. Katarani su mu na stol bacili ponudu koju nije mogao odbiti.

Nevjerojatna plaća, najveći bonus u povijesti

New York Times otkrio je u dodatnom tekstu koliko će Mbappe zarađivati u PSG-u. Poznati američki dnevnik tvrdi da će u tri godine inkasirati na ime plaća 251 milijun eura. Oko 83-84 milijuna po godini.

Osim toga, Mbappe je dobio poseban bonus samo za produljenje ugovora. Navodno je riječ o 125 milijuna eura, što je najveći bonus u povijesti sporta, ne samo nogometa.

Kada svemu dodamo uobičajene premije i moguće bonuse za osvajanje glavnih trofeje, pogotovo Lige prvaka, Mbappe bi u tri godine lako mogao zaraditi preko 400 milijuna eura. Luda cifra. Pa vi sad nagađajte zbog čega je ostao u Parizu…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider