Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Analiza transfernog roka

Ovo je stvarno nevjerojatno: Englezi u kriznoj godini zamalo srušili rekord

Čini se da je koronakriza pogodila sve osim Premierlige, koja je ovoga ljeta stigla gotovo do rekorda...

U Engleskoj je jučer završio prijelazni rok, deset dana nakon ostalih najjačih liga, a unatoč koronakrizi, potrošnja je opet bila - ogromna.

Ovo je pet najvećih transfera, među kojima dominira Chelsea. Najskuplji je Nijemac Kai Havertz: Leverkusen je za njega dobio 80 milijuna eura. Manchester City opet je iskrcao bogatstvo za stopera: 68 milijuna eura za Portugalca Rubena Diasa. Tu su još njemački napadač Werner i engleski bek Chilwell, koje je kupio Chelsea, te veznjak iz Gane, Thomas Partey, kojeg je kupio Arsenal.

gol expired Katastrofalna vijest za Liverpool: Brutalan start na Virgilu van Dijku, Klopp se hvatao za glavu divider

Chelsea je svoju potrošnju dijelom amortizirao prodajom Alvara Morate, ali ipak je i u neto-iznosu najveći potrošač: sa 171 milijunom eura. Drugi je iznenađujuće Leeds, sa 107 milijuna. Pa City, Tottenham i Aston Villa. Ovih pet klubova najveći su potrošači ne samo u Engleskoj, nego u cijeloj Europi.

A tek na šestom mjestu dolazi jedan klub izvan Engleske, i to opet iznenađenje: talijanska Parma! Velikani poput Juventusa, Reala, Bayerna... bili su prilično štedljivi.

Zapravo, štedljivi su bili svi osim Engleza! Pogledajte ovaj nevjerojatan odnos: premijer-ligaši su ovoga ljeta imali neto-potrošnju od 930 milijuna eura, što je čak 11 puta više od drugih naj-rastrošnijih, Talijana! Na trećem mjestu su Rusi, pa Francuzi, a na petom mjestu opet iznenađenje: Saudijska Arabija.

gol expired Veliko iznenađenje u Španjolskoj: Povratnik u elitno društvo šokirao Real u Madridu divider

Čini se da je koronakriza pogodila sve osim Premierlige, koja je ovoga ljeta stigla gotovo do rekorda! Ovo je posljednjih deset ljetnih prijelaznih u Engleskoj. Trošilo se sve više: od 184 milijuna eura prije devet godina, do probijanja milijarde eura rekordne 2018. A ove godine, na papiru krizne, zamalo su postavili novi rekord. Nevjerojatno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider