Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nezgodno za izbornika

Radi li Dalić dobro smjenu generacija i je li Rakitić otišao s gorčinom? Evo što kaže bivši Vatreni koji Ivana dobro poznaje

Bivši hrvatski reprezentativac Jerko Leko u velikom videointervjuu za gol.hr osvrnuo se na rad izbornika Zlatka Dalića i oproštaj Ivana Rakitića od hrvatskog dresa...

U velikom videointervjuu s bivšim hrvatskim reprezentativcem Jerkom Lekom porazgovarali smo i o radu izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića.

Kako ocjenjujete izbornikov rad u posljednje vrijeme? Radi li smjenu generacija na pravi način? Nije se lako „riješiti“ zaslužnih igrača, zar ne!? Mnogi kažu da bi to trebalo napraviti i s Vidom, iako je to možda prerano.

Nezgodno za Dalića

„Mogu to sagledati iz svog iskustva, po svojoj situaciji koja je bila u Dinamu, pa i u reprezentaciji. Kad osjetiš da dolaze neki mlađi, kao što sad, primjerice, dolazi Duje Ćaleta-Car, koji su standardni u svojim klubovima, koji igraju na visokoj razini, onda stariji osjećaju da im se polako bliži mirovina, da dolazi vrijeme za druge. Mislim da to jest nezgodno Daliću jer on ima dobar odnos sa srebrnima, pogotovo kada postoje neke dileme, kao što je to, recimo, bilo sa Subašićem u finalu Svjetskog prvenstva. Je li on bio načet ozljedom, je li izbornik mogao staviti potpuno spremnog zamjenskog vratara… Naravno da svi žele igrati u finalu SP-a, ali izbornik mora odlučiti. Mislim da Dalić dobro balansira, da dobro to radi. Realno, nismo ni mogli odmah očekivati neki bum. Dalić si daje vremena da sve posloži, mislim da je to opravdano. Mislim da će to sve biti dobro“, kaže bivši reprezentativac i trenutačni trener juniora Lokomotive.

Neki stariji igrači ne popuštaju, još uvijek drže visoku razinu, poput Modrića ili Perišića. Što mislite o Rakitićevu oproštaju? Je li to prerano?

Rakitić otišao s gorčinom

„Kad igrač odluči, onda je to njegova odluka, treba je poštovati. Nema se tu što miješati. Neću reći da je prerano ili nije, ali mislim da je osjetio da je vrijeme za to, da dolazi dobra zamjena. Mogu to objasniti na svojem primjeru u Dinamu. Kad sam vidio da na vrata kucaju Brozović i Ademi, polako se počneš povlačiti. Došao sam pomoći da se njih razvije, to mi je bila uloga. Ne kažem da je s Rakitićem u reprezentaciji ista priča, to je drukčije, ali osjetiš kao stariji da dolaze mladi, da je vrijeme za povlačenje.“

Je li to napravljeno malo nespretno? Dojam je da je Rakitić otišao s nekakvom gorčinom…

„Je, da… Znam ga dosta dobro, ali teško je reći. Možda tu nije bilo nešto kako je on to baš htio, izgleda kako je ispalo nespretno, ali to je sad između njih i ne mogu u to ulaziti“ , zaključio je Leko, s kojim smo imali veliki videointervju i porazgovarali o brojnim drugim temama koje donosimo u narednim danima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider