Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prekrasno zdanje

VIDEO Ovo je novi stadion na kojem je Hrvat zabio prvi pogodak: Košta 65 milijuna eura

LASK Linz ima novi stadion čija je izgradnja koštala 65 milijuna eura.

Novi stadion LASK-a (Foto: Instagram/LASK Linz/Screenshot)

Marin Ljubičić, bivši igrač Hajduka zabio je prvi pogodak za LASK iz Linza na otvorenju novog stadiona koji može primiti oko 19 tisuća gledatelja.

U prvom susretu 19. kola austrijske Bundeslige ugostili su Austriju Lustenau i slavili minimalnim rezultatom 1:0, a mladi Vatreni na terenu je proveo nešto više od 20 minuta. To mu je bilo dovoljno za 14. pogodak ove sezone u dresu austrijskog prvoligaša.

Betis - Elche Španjolski prvoligaš ima više crvenih kartona nego bodova: Nakon utakmice prijetili sucima divider

Zabio je s bijele točke u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, o kaznenom udarcu bit će još puno priče, ali to je već neka druga tema.

"Sjajan je osjećaj napokon igrati ovdje. Ovo je bila sjajna prilika za nas da pobjedom otvorimo novi stadion", kazao je Ljubičić.

65 milijuna eura potrošili na izgradnju stadiona

Što se pak tiče novog stadiona, troškovi izgradnje iznose 65 milijuna eura, a dodatnih 20 milijuna bit će utrošeno na izgradnju popratnih sadržaja, kao što su pomoćni tereni, uredski prostori i restoran.

Solarni sustav na krovu još uvijek nije dovršen, za razliku od navijačkih kioska gdje posjetitelji mogu dobiti pivo za manje od pet sekundi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider