Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dugo očekivana utakmica

Povijesni gol mladog Hrvata: Bivši igrač Hajduka ušao s klupe i donio pobjedu u 94. minuti!

LASK Linz je svladao Austriju Lustenau, presudio je Marin Ljubičić.

Marin Ljubičić u dresu reprezentacije (Foto: Goran Sebelić/Cropix)

Prva utakmica 19. kola austrijske Bundeslige ujedno je bila i ona najposebnija, jer LASK Linz je zaigrao na svom novoizgrađenom stadionu.

Fantastično zdanje zove se Raiffeisen Arena, može primiti 20.324 gledatelja i ovog petka je tu odigrana prva utakmica, a zauvijek će u povijesti LASK-a ostati zapamćeno da je jedan Hrvat bio strijelac prvog pogotka na ovom stadionu.

LASK je pobijedio Austriju Lustenau s 1:0 golom Marina Ljubičića iz jedanaesterca u 94. minuti.

Hrvatski U-21 reprezentativac, koji je u zimskom prijelaznom roku postao i službeno igrač LASK-a nakon što je u Linzu prvi dio sezone proveo na posudbi iz Hajduka (Austrijanci su Splićanima platili dva milijuna i 900 tisuća eura), ovu utakmicu započeo je na klupi. 

Ljubičić za LASK Linz zabio već 14 golova ove sezone

Premda je Ljubičić prije ovog susreta zabio već 13 golova za LASK (devet u prvenstvu, četiri u Kupu), trener Dietmar Kuhbauer u vrhu napada prednost je odlučio dati Ibrahimu Mustaphi, Gancu kupljenom iz Crvene zvezde. Baš umjesto njega je Ljubičić ušao u igru u 69. minuti i onda u posljednjim sekundama utakmice preuzeo odgovornost, namjestio loptu na bijelu točku i postigao pogodak za LASK-ove povijesne knjige.

Bio mu je to 10. u prvenstvu i trenutno se nalazi na diobi trećeg mjesta ljestvice strijelaca austrijske Bundeslige, sa samo dva zgoditka manje od trenutno prvog topnika lige, Markusa Pinka iz Austrije Klagenfurt.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider