Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKI TALENT

Ovako su Amerikanci navijačima predstavili Stipu Biuka, uvjereni su u jednu stvar

Biuk je potpisao četverogodišnji ugovor, a glavne zvijezde Los Angelesa su Velšanin Gareth Bale i Meksikanac Carlos Vela.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Splitski Hajduk službeno je objavio kako je Poljud napustio Stipe Biuk, a mladi hrvatski U21 nogometni reprezentativac karijeru će nastaviti u Los Angelesu, klubu iz MLS lige.

Službeno nitko nije objavio financijsku pozadinu transfera, ali određeni izvori navode da je veći od šest milijuna eura, s tim da bi transfer mogao dodatno porasti uz određene bonuse. Recimo kako je najveći izlazni transfer Hajduka dosad odlazak Nikole Vlašića u Everton za nešto manje od 11 milijuna eura.

Los Angeles FC Kako je Biuk završio u Americi? Pogledajte uz kakve uvjete dolazi u najspektakularniji grad na svijetu! divider

Biuk je prema mnogima bio najveći Hajdukov talent i zalog za budućnost, no Bijeli su ga odlučili prodati. Mladi Splićanin uskoro seli u Los Angeles, a tamošnji klub ga je predstavio navijačima na službenoj Web stranici.

"Stipe je nevjerojatno talentiran igrač sa značajnim iskustvom za svoje godine koji je prepoznat kao jedan od najboljih mladih igrača u Europi," rekao je dopredsjednik i glavni direktor LAFC-a John Thorrington pa dodao:

Luka Modrić Isplivao čudesan podatak iz Katra: Modrić ispred Messija, Kovačića i Brozovića divider

"Uzbudljivo je poželjeti dobrodošlicu igraču njegove kvalitete, pedigrea i potencijala u LAFC, i uvjereni smo da će oduševiti naše navijače i pridonijeti uspjehu naše momčadi u godinama koje dolaze."

''Biuk je za prvu momčad Hajduka igrao od 2020. godine, a debitirao je sa 17 godina. Uvršten je 2022. na UEFA-in popis najtalentiranijih igrača mlađih od 21 godine u Europi “40 For The Future”, a također je imenovan među finaliste za 'Golden Boy Award' 2022., godišnju nagradu koju dobija Najbolji mladi igrač Europe godine, a nagradu je osvojio Barcelonin Gavi'', piše Los Angeles.

Iza njega u Hajduku ostaje šest golova i deset asistencija tijekom 67 službenih nastupa. Los Angeles je objavio da je Biuk potpisao četverogodišnji ugovor, a glavne zvijezde Los Angelesa su Velšanin Gareth Bale i Meksikanac Carlos Vela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider