Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Predsjednik NO-a

Ovako je Pavelin pričao prije dvije godine: "Ego treba kontrolirati, a ne smije se miješati u rad uprave"

Aljoša Pavelin, aktualni predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, našao se na teškom udaru Nikole Kalinića.

Aljoša Pavelin (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Aljoša Pavelin našao se u središtu sportske, ali i šire javnosti nakon teških optužbi Nikole Kalinića da on "vodi klub", a ne predsjednik Ivan Bilić kojeg je bivši sportski direktor nazvao "pijunom Nadzornog odbora".

No, tko je ustvari čovjek koji obnaša funkciju predsjednika Nadzornog odbora Hajduka? Radi se o bivšem rukometašu, dragovoljcu Domovinskog rata, a danas poslovnom čovjeku i sportskom pilotu.

Završio je Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, 17 godina je radio u telekomunikacijskom i ICT (informacijska i komunikacijska tehnologija) sektoru, a onda je napravio zaokret u karijeri postavši predsjednik Uprave brodogradilišta Viktor Lenac.

Nakon odlaska iz Viktora Lenca ostao je vezan za more, a trenutno obnaša funkciju izvršnog direktora u tvrtki koja je specijalizirana za popravak velikih brodskih motora.

Dobio najveći broj glasova na izborima

U ljeto 2022. godine na izborima za Nadzorni odbor Hajduka skupio je najveći broj glasova, oko 7500, te je preuzeo funkciju predsjednika. U periodu od dvije godine gotovo da nitko nije čuo za njega, a šira javnost upoznala ga je tek nakon smjene predsjednika Lukše Jakobušića.

Tada je najavio evolucijski napredak kluba, on i preostali članovi Nadzornog odbora za novog predsjednika izabrali zu Ivana Bilića, a je li to bila dobra odluka pokazat će vrijeme.

To zasad ne izgleda dobro, a popriličan kaos je nastao nakon smjene Kalinića koji je iznio "prljavi veš" i teško optužio Pavelina da vodi klub iz sjene:

"Predsjednik me zvao i rekao da dobijam otkaz, rekao sam mu da nema problema i da znam da to nije njegova odluka. Aljoša Pavelin vodi klub. Bilić je samo pijun Nadzornog odbora, njemu ništa ne zamjeram. On nije čovjek iz nogometa, njega se ništa ne pita", kazao je Kalinić.

Ovako je Pavelin pričao o ulozi Nadzornog odbora

Pavelin se o takvim optužbama još nije očitovao, no svakako je zanimljivo za pročitati što je aktualni predsjednik Nadzornog odbora kazao prije dvije godine. Tada je poput svih kandidata za NO, dao veliki intervju za Naš Hajduk. Pričao je o svojoj poslovnoj karijeri, ali i otvoreno priznao da nema iskustva u sportu:

"Iako sam se bavio sportom, ja nisam stručnjak i ekspert za sport. Prema tome, ja definitivno ne mogu procjenjivati dubinski uspjeh rada ni Nadzornog odbora ni Uprave", kazao je Pavelin prije dvije godine o tadašnjem NO-u kojeg su nasijedili, te upravi koju je predvodio Jakobušić.

Također, dao je svoje viđenje kakav član Nadzornog odbora Hajduka mora biti:

"Treba znati kontrolirati svoj ego, koji mi svi kao jaki individualci imamo. Treba razlikovati vlasništvo i ulogu vlasnika, odnosno predstavnika vlasnika i ulogu upravljanja.

Treba se suzdržati od svih svojih poriva da uđe duboko u operativu kluba i da se miješa u posao Uprave i da čak dođe u iskušenje da donosi nekakve operativne odluke.

Taj dio priče moramo izbjeći, uloga nadzornog odbora prvenstveno je nadziranje rada uprave. U smislu zakonitosti i transparentnosti, s naglaskom naravno na financije, to je uvijek najosjetljivije pitanje", kazao je.

Gennaro Gattuso Hajduk se uplašio što će Gattuso ispaliti, sapunaju li mu dasku!? Monty Python na Poljudu, sve je na strani Dinama, ali… divider

Gennaro Gattuso Otkazana press-konferencija u Hajduku prije velikog derbija protiv Dinama divider

Ivan Perišić Ivan Perišić seli se u Zagreb i vraća u HNL? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook