Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najmanja na svijetu

Nogometna liga sa samo dva kluba: Igra se 18 kola, finale Kupa i Superkup

Otočje Scilly ima svoju ligu s dva kluba, igraju 18 kola, devet puta s u domaćini jedni, a devet puta drugi, na kraju sezone igraju finale Kupa, a na startu Superkup.

Liga otočja Sicilly (Foto: Screenshot)

Otočje Scilly uz obalu Velike Britanije vrlo je posebno mjesto za život, prilično je udaljeno od kopna pa ga žitelji otoka uz jugozapadni vrh Cronwalla ne napuštaju prečesto. Ali, nogomet je bitan i u slabije pristupačnim dijelovima kugle zemaljske i lopta se mora kotrljati.

Na pet naseljenih otoka 30-ak nautičkih milja od obale Velike Britanije postoje dva kluba, Woolpack Wanderers i Garrison Gunners i oba su na najvećem, St Mary'su, na kojem živi 1666 ljudi prema popisu stanovništva iz 2001. godine.

Roy Hodgson Crystal Palace u borbu za ostanak iz mirovine vratio legendarnog 75-godišnjeg menadžera divider

Kad su osnovani, trebali su igrati u osmoj ili devetoj razini engleskog klupskog nogometa, odnosno u kvalifikacijama za FA kup, međutim odustali su jer im je zbog putovanja ta opcija neisplativa.

Sezonu otvara Superkup, zatvara finale Kupa

Stoga, odlučili su oformiti svoju ligu koja ima, spomenuli smo, samo dva kluba. Igra se 18 kola dvokružno, oba kluba su domaćini po devet puta, na koncu sezone igraju finale Kupa, a na startu sezone Superkup.

Granit Xhaka Arsenal napravio velik korak prema tituli: Lako se obračunali s Crystal Palaceom, otišli na +8 Cityju! divider

Otočje Scilly je dio grofovije Cornwall i na njemu živi oko 2000 tisuće ljudi, koji se uglavnom bave poljoprivredom i ribarstvom te turizmom. Između ostalih, njihova nogometna priča privukla je i slavnog Davida Beckhama koji je posjetio otok i pogledao jedan od 18 derbija te sezone.

Aktualni prvaci i najuspješniji klub u povijesti su Woolpack Wanderersi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider