Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MOŽE LI IH SPASITI

Crystal Palace u borbu za ostanak iz mirovine vratio legendarnog 75-godišnjeg menadžera

Nogometaše Crystal Palacea do kraja ove sezone vodit će legendarni 75-godišnji Roy Hodgson.

Roy Hodgson (Foto: Afp)

Drugi put u posljednjih godinu dana Roy Hodgson prekinut će trenersku mirovinu da bi se vratio na klupu neke momčadi Premier lige.

Nakon što prošle godine, već sada najstariji menadžer u povijesti lige, nije uspio spasiti Watford, sad je još jednom dobio priliku u momčadi čiju je trenutačnu generaciju velikim dijelom stvorio te četiri sezone uspješno vodio.

Najstariji menadžer u povijesti lige

Roy se vraća na klupu Crystal Palacea, momčadi koja je prije pauze za Svjetsko prvenstvo izgledala poprilično sigurno, a danas se nalazi u grčevitoj borbi za ostanak, nakon katastrofalnih rezultata u 2023. godini koji su posla koštali Patricka Vieiru.

Palace ove godine u ligi još nije slavio te iz posljednjih deset utakmica ima samo četiri boda. Jesenska zaliha bila je dovoljno da zasad još ne padne ispod crte, no strpljenja s Vieirom više nije bilo.

75-godišnji trener tako će krenuti u još jednu avanturu, vjerojatno svoj posljednji ples, s obzirom na to da je dogovorio suradnju do kraja ove sezone.

45 godina karijere

Ovaj legendarni menadžer iza sebe ima 45 godina trenerske karijere, koju je započeo kao 29-godišnjak u Švedskoj, a vodio je ukupno 17 klubova, među kojima su milanski Inter i Liverpool te četiri reprezentacije.

Sa Švicarskom je igrao osminu finala Svjetskog prvenstva 1994. u SAD-u, dok je Englesku vodio od 2012. do 2016. godine. Na Euru 2012. ispao je u četvrtfinalu od kasnijeg viceprvaka Italije, nakon izvođenja kaznenih udaraca, dok je u Brazilu došao završio posljednji u skupini, a onda je na Euro 2016. ispao u osmini finala od Islanda. Iako je uspio izdržati čak tri velika natjecanja na klupi Gordon Albiona, neće ga pamtiti po uspjehu.

Osim spomenutih dviju reprezentacija vodio je još Ujedinjene Arapske Emirate i Finsku. S engleskim klubovima nikad nije došao do trofeja, a dva puta je igrao finale Kupa UEFA, s Interom te s londonskim Fulhamom.

U svakom slučaju, neki od nas će se nakon ovoga odmah osjećati mlađi. Roy je došao još jednom odraditi posao bez kojeg jednostavno ne može živjeti. Takvima je mirovina zapravo smetnja u životu. Sretno mu bilo!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider