Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Unatoč svemu

''Lionel Messi treba Svjetsko prvenstvo više nego bilo koji drugi igrač na planetu''

Reprezentacija Argentine doživjela je težak poraz u prijateljskoj utakmici protiv Španjolske, dok je Lionel Messi sve promatrao s tribina.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lionel Messi želi osvojiti Svjetsko prvenstvo s Argentinom više od bilo kojeg igrača na planetu, otkrio je Nicolas Otamendi, koji vjeruje da je zvijezda Barcelone najbolja na svijetu bez obzira na sve.

Messi još uvijek čeka na veliki trofej s Argentinom, unatoč tome što je u zadivljujućoj karijeri osvojio pet Ballon d'Ora i četiri Lige prvaka. Taj neuspjeh osvajanja Svjetskog prvenstva često se koristi kao argument protiv njega u raspravama o najvećim nogometašima svih vremena.

''Za Lea Svjetsko prvenstvo očito je ono što nedostaje, ali to ne znači da nije najbolji na svijetu'', izjavio je Otamendi za španjolsku Marcu.

''U Argentini su ljudi vrlo zahtjevni, ali sretni smo što imamo Lea, to puno pomaže. On je uvijek miran i pokušava nositi svoju momčad. On je natjecatelj i pobjednik'', rekao je argentinski stoper te nastavio:

''S obzirom na igrače koje Argentina ima, osvajanje Svjetskog prvenstva cilj je koji svi želimo, ali nećemo ga osvojiti u prvoj utakmici. Moramo igrati svaku utakmicu kao da je finale i sudbina će nam reći gdje ćemo završiti. U Brazilu smo došli do finala i gotovo osvojili. Igrali smo tri finala koja smo izgubili, ali ako ponovno dođemo u tu poziciju, to je zato što momčad to zaslužuje.''

Za tako nešto Argentina će morati igrati puno bolje nego što je to bio slučaj protiv Španjolske, koja je razbila Messijeve suigrače i pokazala svu nemoć Gaučosa bez njihova najboljeg igrača. Doduše, Argentina na veliki trofej čeka već 25 godina, kada je posljdnji put osvojila Copa Americu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider