Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rastavljeni na proste faktore

Katastrofa Argentine u Madridu: Španjolci zabili šest komada, Messi napustio tribine!

Španjolska je na Atleticovom stadionu na proste faktore rastavila suparnika Hrvatske na Svjetskom prvenstvu - Argentinu!

Isco se naklanja navijačima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pravu katastrofu doživjeli su reprezentativci Argentine, koji su sa 6:1 poraženi u Madridu od Španjolske.

Hrvatski suparnici u skupini D Svjetskog prvenstva u Rusiji, Argentina i Nigerija doživjeli su poraze u pripremnim susretima igranim u utorak. Argentina je u Madridu izgubila od Španjolske 1:6, dok je Srbija u Londonu pobijedila Nigeriju 2:0.

U jednom od najatraktivnijih susreta večeri Španjolska je na stadionu Wanda Metropolitano deklasirala Argentinu 6:1 nanijevši 'Gaučosima' jedan od najtežih poraza u povijesti. Identičnim rezultatom Argentina je izgubila od Čehoslovačke na Svjetskom prvenstvu 1958. godine u Švedskoj, te od Bolivije 2009. godine u kvalifikacijama za SP 2010.

Argentina je ponovo nastupila bez Lionela Messija koji se oporavio od ozljede aduktora, ali izbornik Jorge Sampaoli nije želio riskirati s njegovim nastupom.

Španjolska je povela u 12. minuti golom Diega Coste kojem je to bio šesti gol u posljednjih šest susreta u kojima je startao u dresu 'Furije', ali je posljednji put zaigrao od prve minute nakon lipnja 2016. Iniesta je osvojio loptu, uposlio Asensia, a ovaj je produžio do Coste koji je poentirao za vodstvo španjolske reprezentacije. Na 2-0 povisio je Isco u 27. minuti, a Asensio je ponovno bio u ulozi asistenta. Argentina je smanjila u 37. minuti golom Otamendija nakon ubačaja Evera Banege iz kornera.

U nastavku susreta uslijedio je debakl Argentine, a 'Furija' je zabila još četiri gola, po dva su zabili Isco (52, 75) i Aspas (55, 73).

U utorak je nastupila i Nigerija protiv koje će Hrvatska otvoriti svjetsko prvenstvo 16. lipnja u Kalinjingradu. U susretu igranom u Londonu Nigerija je izgubila od Srbije 0:2 upisavši prvi poraz u posljednjih devet susreta.

"Super Orlovi" su golom Victora Mosesa porazili Poljake u Wroclavu 1:0, međutim protiv Srbije su izgubili. Nigerijci su nastupili bez ozlijeđenog napadača Leicester Cityja Kelechija Ihenacha i veznjaka Las Palmasa Oghenekara Eteba, dok se kapetan John Obi Mikel morao vratiti u Tianjin Tedu zbog klupskih obaveza.

Oba gola za Srbiju zabio je Aleksandar Mitrović (68, 81), uz dvije asistencije Filipa Kostića. Mitrović je zabio i u 13. minuti, ali je pogodak poništen premda je lopta prošla gol liniju. Napadač Fulhama je nakon kornera pucao glavom s pet metara, Uzohu je lopta prošla ispod ruke i prešla gol liniju, ali suci nisu reagirali.

Nigerija je bila bolja u prvom poluvremenu, ali nije uspjela svladati suparničkog vratara. Najbolju priliku imao je Iwobi u 22. minuti. Napadač Arsenala je sjajno prošao i zapucao prema Stojkoviću, ali je Kolarov blokirao gotovo siguran pogodak.

 

ŠPANJOLSKA - ARGENTINA 6-1

Strijelci: 1-0 Costa (12), 2-0 Isco (27), 2-1 Otamendi (37), 3-1 Isco (52), 4-1 Aspas (55), 5-1 Aspas (73), 6-1 Isco (75)

ŠPANJOLSKA: De Gea - Carvajal, Ramos, Pique, Alba - Thiago (od 82. Parejo), Koke, Iniesta (od 56. Niguez) - Asensio, Isco, Diego Costa (od 46. Aspas)

ARGENTINA: Romero (od 22. Caballero) - Bustos (od 62. Mercado), Otamendi, Rojo, Tagliafico - Mascherano (od 56. Pavon), Biglia - Lo Celso (od 84. Acuna), Banega (od 62. Perez), Meza - Higuain (od 59. Martinez)

 

SRBIJA - NIGERIJA 2-0

1-0 Mitrović (68), 2-0 Mitrović (81)

SRBIJA: Stojković - Rukavina, Ivanović, Nastasić, Kolarov - Milivojević, Matić (od 65. Grujić) - Tadić (od 90. Maksimović), Ljajić (od 80. Živković), Kostić - Mitrović

NIGERIJA: Uzoho - Ebuehi, Troost-Ekong, Idowu (od 85. Aina), Awaziem - Ndidi (od 85. Agu), Obi (od 77. Simon), Iwobi (od 88. Ajayi) - Onazi (od 77. Ogu), Moses (od 46. Ighalo), Musa

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider