Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naši susjedi mogli na vrh, ali...

Osim hrvatske, u još jednoj skupini je ludnica: Iznenađujući kiks velikog favorita

Polako se razbuktavaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski dio kvalifikacija polako se zahuktava, ovaj ožujak donio je uvodnu fazu borbe za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Iz svake od 10 skupina na SP će se plasirati pobjednik, dok će drugoplasirani u dodatne kvalifikacije, skupa s još dvije najbolje reprezentacije iz proteklog izdanja Lige nacija koje u svojim grupama ne završe na jednoj od prve dvije pozicije.

Skupina H u kojoj se nalazi Hrvatska zasad je izuzetno uzbudljiva i izjednačena jer se pet reprezentacija nalazi unutar tri boda poslije tri kola. Bit će tu još svakakvih rezultata, u to ne treba dvojiti.

Pored hrvatske, u još jednoj, susjednoj grupi G, također je vrlo napeto. Tamo se četiri reprezentacije nalaze unutar jednog jedinog boda.

Turska ima sedam, a Nizozemska, Crna Gora i Norveška po šest.

Neshvatljiv kiks Turaka

Sjajan posao u prva dva kola napravili su Turci, koji su prvo kao domaćini pobijedili Nizozemce (4:2), zatim i kao gosti razvalili Norvežane (0:3), a onda su u trećem kolu doživjeli nevjerojatan kiks. Ugostili su Latviju u Istanbulu, u dva navrata imali prednost od dva pogotka, 2:0 i 3:1, ali nisu uspjeli pobijediti, završilo je s 3:3.

Budući da su Turci kiksali, naši susjedi Crnogorci sinoć su imali priliku pobjedom nad Norvežanima u Podgorici zasjesti na vrh skupine G s maksimalnim učinkom. Umjesto toga izgubili su s 0:1 i vratili Norvešku u život.

Nizozemci su nakon uvodnog poraza u Turskoj Latviji i Gibraltaru u dvije utakmice utrpali devet golova i na taj način donekle isprali gorak okus poslije poraza od Turaka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sažetak utakmice Hrvatska - Malta
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider