Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
AMBICIOZNO U SEZONU

Osijek prodao već tri tisuće pretplata, Bjelica najavio lov na europsku jesen

Nenad Bjelica obratio se medijima pred početak nove sezone NK Osijeka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sedam pobjeda u sedam pripremnim utakmica ostvarili su nogometaši Osijeka u proteklih mjesec dana. Isprobane su tu razne taktičke varijante i razni igrači, ali jedno je ostalo isto, želja za pobjedama, koje su bile i ostvarene.

No, stiglo je vrijeme za ono pravo. U subotu započinje prvenstvo, a Osijek u prvom kolu dočekuju Goricu. Slijedom toga održana je i uvodna konferencija za medija na Gradskom vrtu, gdje se istima naravno obratio trener Nenad Bjelica.

U prvenstvu nema ugodnih protivnika

"Rekao bih da u prvenstvu nema ugodnog protivnika. Svi su neugodni, a ti ih možeš napraviti još neugodnijim ako nisi pravi. Ja sam siguran da će moji igrači biti na pravom nivou energije. Ako budemo na našem maksimumu, šanse za pobjedu su nam velike. Gorica se nije puno mijenjala po pitanju dolazaka i odlazaka. Otišli su Kotarski i Babec, ostatak je ostao, a oni su se puno puta pokazali nezgodnima, no nešto će se pitati i nas", rekao je Bjelica, nadovezavši se odgovorom na pitanje po čemu je njegova momčad bolja nego prošle sezone:

"Sa svih osam igrača koji su došli u zimu smo odradili kompletne pripreme, uz par igrača koji su došli sad i svi su na visokom nivou. Imali smo pet tjedana za uigrati se. Nije to još onako kako bih ja želio, ali tek smo na početku sezone i vjerujem da ćemo rasti. Imamo jaku konkurenciju u momčadi, za svaku poziciju dva ili tri igrača visoke kvalitete i to nam daje nadu u dobar rezultat. Zbog te konkurencije nitko se ne smije uspavati i svi moraju konstantno davati sve od sebe ukoliko žele igrati. Bit će to impuls za svakoga pojedinačno.

gol expired VIDEO Osijek pripreme završio stopostotno, pogledajte golove sa svih sedam utakmica divider

Ambicija je igrati europsku jesen

Onda se Bjelica okrenuo rosteru koji posjeduje i ambicijama za sezonu.

"Dok smo u Europi, a nadam se cijelu jesen, koristit ćemo cijeli kadar i zbog toga imamo široki kadar. Takav će ostati ako uđemo u grupnu fazu Konferencijske lige, što nam je cilj. To je ukupno 12 utakmica više. Fokus neće biti samo na Europu, želimo nešto napraviti i u prvenstvu. Fokusiranje na Europu bilo bi traženje alibija. U HNL-u želimo biti konkurentni, ali i u Europi. Imamo 25 igrača koji svaki u svakom trenutku može biti standardan prvotimac. Na igračima je da, kad dobiju šansu, istu iskoriste i pomognu momčadi. Fokus je na prvoj idućoj utakmici", potvrdio je, kasnije još dodavši nešto o odmoru:

"Možete u trećoj utakmici, protiv Lokomotive, očekivati neke minimalne rotacije jer ćemo iz Kazahstana doći u petak ujutro, a već u subotu putujemo u Zagreb. Tu je sigurno moguće da ćemo nešto izrotirati svježim igračima. U ove prve dvije utakmice nemamo Lovrića te u drugoj Lončara i tu će biti nekih izmjena, ali tek u Zagrebu će biti rotacija."

Za sada neće odgađati utakmice

Neke utakmice prve lige već su odgođene, a Osijek svoje pravo na tako što u slučaju Lokomotive nije odlučio iskoristiti. To ne znači da kasnije neće, Bjelica samo smatra da trenutno za tako što nema potrebe.

"Zašto bih to napravio i što bih time pokazao igračima koji vrijedno treniraju, svakodnevno rade i ubijaju se po suncu? Ne bih im pokazao ništa drugo nego nepovjerenje. To ne znači da to kasnije nećemo napraviti, budemo li imali nekih sedam utakmica u nizu, ali sad sigurno nećemo. Meni je to prerano i ne bih tog kviska već sada koristio. Pokazao bih nepovjerenje igračima koji u prve dvije utakmice možda neće nastupiti, ali u trećoj će zaigrati", potvrdio je.

gol expired Osijek predstavio nove dresove: Pogledajte sve tri garniture, treća je potpuna novost divider

Potvrđeno je i kako je Osijek prodao tri tisuće polusezonskih ulaznica te kako ta brojka može još narasti. To je samo znak da se neka euforija u gradu ponovno stvara, iako klub ovog puta nije bio aktivan na transfer tržištu.

Naravno, puno toga će ovisiti o rezultatima. Ako na tom polju sve krene zadovoljavajuće, euforija je itekako moguća. 

Što su sve rekli Bjelica i kapetan Mile Škorić, možete pogledati u videu ispod teksta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider