Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PUNI SAMOPOUZDANJA U PRVENSTVO

VIDEO Osijek pripreme završio stopostotno, pogledajte golove sa svih sedam utakmica

Nogometaši Osijeka savladali su mađarski Kecskemeti i tako završili pripreme s pobjedama u svih sedam utakmica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo tri dana pred početka novog prvenstva, koje će otvoriti domaćim susretom protiv Gorice, nogometaši Osijeka odigrali su još jednu pripremnu utakmicu. U susretu gdje su priliku dobili igrači trenutno u drugom planu te oporavljenici, savladan je mađarski Kecskemeti rezultatom 2:0.

Osijek je tako slavio u svih sedam pripremnih susreta odigranih ovog ljeta, dvije u Austriji, dvije u Svetom Martinu na Muri te tri u Gradskom vrtu, uz ukupnu gol razliku 20:2. U nastavku teksta donosimo vam pregled svih sedam, uz video prilog najboljih trenutaka svake utakmice.

Osijek - Slaven Belupo 1:0

Samo nekoliko dana nakon što je odrađena prozivka, a pred odlazak na glavni dio priprema, odrađeno je testiranje forme protiv koprivničkog prvoligaša. Osijek je upisao pobjedu, a strijelac jedinog pogotka bio je Petar Brlek, udarcem glavom nakon ubačaja iz kuta.

Osijek - ATSV Wolfsberg 4:0

Na gostovanju kod austrijskog niželigaša prvi put su se namjestile nišanske sprave te su postignuta četiri pogotka u mrežu domaćina. Strijelci su bili dva puta Antonio Mance te po jednom Ramon Mierez i Vinko Petković

Osijek - Austria Klagenfurt 4:1

Najvrjednija pobjeda u pripremama svakako je ova nad austrijskim prvoligašem. Osijek je ovdje imao problema u prvom dijelu, da bi onda proigrali igrači iz pričuve te dali Nenadu Bjelici slatke brige pred početak sezone.

Došli su Bijelo-plavi u rano vodstvo pogotkom Petra Brleka, da bi onda stali. Primili su pogodak za 1:1, jedan od samo dva u ovim pripremama, da bi onda ipak sve krenulo na bolje. Konačni rezultat postavili su Vinko Petković, Mihret Topgačić te još jednom Brlek, najveći dobitak ovih priprema.

Osijek - Universitetea Cluj 1:0

Tvrda utakmica protiv rumunjskog prvoligaša riješena je pogotkom Kristijana Lovrića iz kaznenog udarca. Susret kakav je bio potreban, u kojem su Osječani pokazali čvrstinu, ali i potrebnu mirnoću.

Osijek - Polet 7:1

Sjajne domaćine na sjeveru Hrvatske nagradili su Osječani susretom u kojem je savladan domaći Polet rezultatom 7:1. 

Dva pogotka postigao je Dion Drena Beljo, dok su se po jednom u strijelce upisali Ognjen Bakić, Diego Barri, Kristijan Fućak i Mihret Topčagić, uz jedan autogol domaćina, za kojeg je počasni pogodak postigao Patafta.

Osijek Krupa 1:0

Susret koji je trebao poslužiti kao generalka završen je pobjedom pogotkom Marina Leovca, ali i uz podosta problema s realizacijom. Realno, gosti iz BiH trebali su biti ispraćeni s podosta više pogodaka u svojoj mreži.

Osijek - Kecskemeti 2:0

Iako nije bila u prvim planovima, na kraju je odigrana i ova utakmica, u kojoj je savladan novi mađarski prvoligaš, pogocima Antonija Mancea te Mihreta Topčagića.

Osijek je tako pripreme završio s 11 različitih strijelaca. Po tri puta zabijali su Topčagić, Mance i Brlek, dva su dodali Petković, koji je u međuvremenu posuđen Istri te Beljo, dok su po jednog postigli Barri, Fućak, Mierez, Bakić, Lovrić i Leovac.

Ono što možete primijetiti je da među 11 strijelaca nema Mije Caktaša, dok je jedini pogodak Kristijana Lovrića došao iz kaznenog udarca. No, nedovoljno efikasnost dva najvrjednija ofenzivna eksponata za sada ne zabrinjava. Najvažnije će biti vidjeti kako će to izgledati u prvenstvu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider