Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bitka za drugo mjesto

Repriza žestoke utakmice: Osijek pobjedom do bitnih bodova i osvete za kontroverzno polufinale

Osijek se probio na treće mjesto, a drugo mu bježi samo bod.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 32. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pred 3.000 gledatelja pobijedio Rijeku s 1:0 skočivši na treće mjesto ljestvice.

Derbi u Osijeku imao je svoju uvertiru u koju je bila uključena i policija. Naime, noć prije utakmice netko je po terenu izlio agresivnu tekućinu, zbog čega je travnjak jutros osvanuo oštećen. Na sreću, teren nije ozbiljnije oštećen.

Policija je zaprimila dojavu iz kluba nakon čega je na mjesto događaja upućena očevidna ekipa Policijske uprave osječko-baranjske koja je provela očevid, a izuzeti uzorci bit će upućeni na vještačenje radi utvrđivanja vrste kemikalije s kojom je zaliven travnjak.

Za oba sastava utakmica je imala iznimnu važnost jer se i jedni i drugi nadaju osvajanu drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Na koncu slavili su Osječani koji su s tri nova boda preskočili Hajduk i sada su treći s bodom manje od drugoplasirane Lokomotive.

gol expired Vatreno na tribinama: Kohorta uvredama počastila napadača Rijeke i podržala igrača koji ga je udario na parkingu divider

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti u 9. minuti, međutim, Škorić je u posljednji trenutak požrtvovno uklizao i izbacio loptu u korner. Tri minute kasnije vidjeli smo još jednu priliku gostiju, no Gorgon je pucao preko gola.

Osijek je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 21. minuti, Pilj je pucao, ali je Pandur bio spreman. Najveću priliku u prvom poluvremenu imao je Osijek u 31. minuti, Mance je s lijeve strane izbio sam ispred Pandura, ali je njegov udarac završio u vratnici.

Osijek je poveo u 53. minuti golom Antonija Mancea. Talys je ubacio s lijeve strane, Ndockyt je glavom s druge vratnice idealno vratio loptu na rub peterca gdje je skočio Mance i matirao Pandura.

Andi Vrtačić - 5 Upoznajte Stipu Miočića iz Pule: Vatrogasac, borac, supug i otac; cilj mu je svjetski vrh divider

Mance je u 74. minuti mogao zabiti i drugi gol na utakmici i domaćine posve približiti važnim bodovima. Međutim, Pandur je ponovo sjajno obranio.

Do kraja dvoboja više nije bilo promjene rezultata, a u posljednjim trenucima susreta Rijeka je ostala s igračem manje nakon što je Nino Galović u nekoliko sekundi zaradio dva žuta kartona.

U prvom današnjem susretu Dinamo je očekivano osvojio tri boda u Zaprešiću porazivši fenjeraša Inter s 1:0, a pitanje pobjednika razriješio je Mario Ćuže u 61. minuti postigavši debitantski pogodak za prvu momčad Dinama.

Bila je to prva Dinamova pobjeda nakon dva remija bez golova, dok je Inter upisao već 11. uzastopni poraz.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 76 boda, Lokomotiva je druga sa 57 bodova, Osijek je sada treći sa 56 bodova, Hajduk ima 54, a Rijeka 52 boda. Gorica je šesta sa 46 bodova. Zadnja dva mjesta drže Istra 1961 sa 23 i Inter sa 17 bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider