FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
talentirani mma borac

Upoznajte Stipu Miočića iz Pule: Vatrogasac, borac, supug i otac; cilj mu je svjetski vrh

U jednoj od posljednjih epizoda našeg borilačkog magazina Lucky Puncha radili smo intervju s talentiranim pulskim borcem Andijem Vrtačićem. Andi nije želio puno pričati o svom poslu, jer poput Stipe Miočića uživa u tome što radi. No požar u jednoj pulskoj stambenoj zgradi, otkrio je ovog 25-godišnjaka u jednom novom svjetlu.

Pulski vatrogasci su prekjučer imali doslovno vatreno jutro. Jak požar u stambenoj zgradi u kojem je gorjelo nekoliko stanova bio je ugašen nakon 2 sata borbe.

''Dojava je zaprimljena oko 9 sati. Kad smo stigli na mjesto događaja, trebalo je oko 20 min da stavimo požar pod nadzor, i još nekih sat i pol da ga potpuno ugasimo. Nije bilo lako, na svu sreću je prošlo kako treba. Nitko nije stradao, nije veća materijalna šteta'', kaže jedan od heroja, 25-godišnji Andi Vrtačić, koji se u ovaj posao zaljubio preko oca.

Bivši je prvak FFC organizacije u kickboxingu uspješno je krenuo i u svijet slobodne borbe. Vatrogasac i borac, naravno prva pomisao svima je Stipe Miočić.

"Odličan vatrogasac, srčan, sportski tip"

''Normalno da mi laska što je Stipe Miočić kao i ja vatrogasac i borac, ali nije da se uspoređujem s njim. Jednostavno se posložilo da sam ja vatrogasac i MMA borac, ali normalno da mi je ta usporedba draga.''

gol expired Dinamo prekinuo niz bez pobjede: Mladi talent zabio prvijenac, prvi gol Dinama nakon 240 minuta divider

''Andi se pokazao kao odličan vatrogasac, jedna od naših posljednjih mladih akvizicija. Rekli bi srčan, sportski tip koji u ovom poslu kao i u sportu ima uspjeha i kvaliteta'', rekao je njegov zapovjednik.

Ovaj skromni momak se ne žali, ali volio bi da dan ima i više od 24 sata.

''Oženjen sam. Imam ženu i kćer koja ima godinu i pol. Malo slobodnog vremena, posao, treninzi...sve mi se bazira na tome. Ovo što još imam posvetim svojoj obitelji.''

''Ovo treniram kako bih došao u sam svjetski vrh, ambicije su velike"

A kad ne stigne s posla u dvoranu, trening se odrađuje na radnom mjestu.

''Na poslu imamo teretanu, ona nam je omogućena maksimalno na korištenje. Kada ne stignem na trening, onda ga tu odradim.''

gol expired Trener Šibenika ima koronavirus, u klubu šokirani: Neugodna vijest na početku priprema divider

Nakon 10 profesionalnih pobjeda u kickboxingu, debi u slobodnoj borbi također je nedavno završio pobjedom nokautom. Vrtačić sport ne doživljava polovično, ne krije ambicije i vjeruje kako je uz krvavi rad samo nebo granica.

''Ovo treniram kako bih došao u sam svjetski vrh, ambicije su velike. Ove godine želim odraditi četiri meča i iduće godine, ako Bog da, potpisati za jednu ozbiljnu MMA promociju.''

Dakako, poput Miočića posao vatrogasca će uvijek biti ono što će ga posebno ispunjavati. Andiju i kolegama želimo mirno ljeto sa što manje požara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider