Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PROTIV KOPERA I HONVEDA

Osijek odigrao dvije pripremne utakmice: Lovrić se vratio pogotkom, hattrick utrpao proizvođ škole kojeg se čeka sezonama

Nogometaši Osijeka odigrali su dvije pripreme utakmice u Umagu, 4:4 protiv slovenskog Kopra te 1:2 protiv mađarskog Honveda.

Kristijan Lovrić (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL)

Nogometaši Osijeka na pripremama u Umagu odlučili su odigrati četiri susreta, po dva svaku subotu, što bi značilo da su danas na redu bila prva dva.

Struka je to osmislila kao susrete u kojima će priliku dobiti svi igrači na pripremama, odnosno po dvije različite momčadi u svakom od njih.

Druga momčad ostavila odličan ofenzivni dojam

Prvi današnji odigrala je na papiru druga momčad, a protivnik je bio slovenski Koper te je viđena prava golijada, odnosno po četiri pogotka svake momčadi.

Osijek je susret otvorio puno bolje i to tako da su na odmor otišli s prednosti 3:0. Sva tri pogotka djelo su Josipa Špoljarića, nekada najvećeg talenta bijelo-plave škole nogometa, a danas 26-godišnjaka koji je dobio nekoliko prilika te prošao nekoliko posudbi, a čini se da bi mu Rene Poms mogao pružiti još jednu.

Najbolje trenutke prvog dijela, uključujući i pogotke, možete pogledati OVDJE.

U drugom dijelu Slovenci su se vratili te čak preokrenuli veliku prednost. Prvo je pogodio Ochieng u 52. minuti, a Stanojević dvije minute nakon njega. Nkada je pogodio u 61., a Vancaš u 72. minuti. Ipak, Osijek je došao do neodlučenog rezultata u 76. minuti, pogotkom Ognjena Bakića.

Osijek je ovaj susret započeo u sastavu Ivušić, Bartolec, Čeberko, Alexander, Leovac - Barri, Hiroš, Fiolić, Bakić - Špoljarić, Mance

Najbolje trenutke drugog dijela pogledajte OVDJE

Prvi sastav dominirao, ali izgubio

Drugi susret odigrao je nominalno prvi sastav, uz tek neke izmjene, a u njemu su Bijelo-plavi poraženi 1:2 od Honveda.

Iako je Osijek dominirao na terenu te stvarao više prilika, doživjeli su poraz. Mađari su poveli u 24. minuti autogolom Žapera, odnosno komičnom reakcijom vratara Malenice. Izjednačio je Osijek krasnim pogotkom Kristijana Lovrića u 69. minuti, da bi pobjedu Honvedu donio srpski napadač Nenad Lukić, koji je zatresao mrežu u 81.

Osijek je započeo susret u sastavu Malenica, Gržan, Žaper, Barišić, Jurčević - Jugović, Nejašmić - Caktaš, Lovrić - Topčagić, Mierez.

Snimku susreta možete pogledati OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider