Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Konačno

Nogometaši Osijeka ovo su čekali gotovo pola desetljeća

Osijek je pobijedio u gostima u Europi prvi put od Austije Beč 2017. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Osijeka pobijedili su Kizilžar 2:1 u Kazahstanu i došli na korak od plasmana u treće pretkolo Konferencijske lige. Mihret Topčagić načeo je domaćina u drugom dijelu, a Laszlo Kleinheisler dodao je još jedan. Nažalost, autogol godine Osijekova Darka Nejašmića dao je Kazahstancima tračak nade pred uzvrat.

Osijek će unatoč tom kasnom pogotku biti favorit i u uzvratu, ali dobro u cijeloj priči je što autogol bivšeg hajdukovca nije izbio pobjedu iz ruku Nenada Bjelica iz društva. Osobito jer je stigla na strani, a to je nešto što bijelo-plavi nisu već dugo priuštili svojim navijačima.

Zadnji put u gostima je pala Austrija Beč 2017. godine

Preciznije nisu to učinili već gotovo pola desetljeća, odnosno od kolovoza 2017. godine, kad su posljednji put  slavili na strani u europskoj utakmici, bilo je to protiv Austrije Beč u St. Poltenu ( 0:1) golom Gabriela Bobana.

Ta pobjeda, nažalost, Osječanima nije značila ništa jer su uvodnu utakmicu doigravanja za Europa ligu izgubili 1:2 te su s ukupnih 2:2 ispali iz daljnjeg natjecanja. Ova će, nadamo se, značiti puno više jer bi mogućom pobjedom ili samo remijem u uzvratu mogli proći u nastavak natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider