Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzvrat idući tjedan

Osijek pobjedom u Kazahstanu odškrinuo vrata trećeg pretkola Konferencijske lige

Osijek je u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige s 2:1 kao gost svladao Kizilžar Petropavlovsk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrijednu pobjedu ostvarili su nogometaši Osijeka u Nur-Sultanu, gdje su savladali Kizilžar rezultatom 2:1.

Gledajući na događanja u prve dvije trećine utakmice, rezultat je to kojim Osječani mogu biti zadovoljni, no činjenica da su u jednom trenutku imali dva pogotka prednosti i čovjeka više ipak ostavlja pomalo gorak okus u ustima.

Domaći na otvaranju pogodili gredu

Susret je započeo tako da su domaći već u trećoj minuti imali sjajnu priliku. Gruzijac Lobzanidze odlično je spustio loptu prsima za Gurmana, čiji je udarac završio na gredi. Ipak, nakon toga se susret primirio pa dvadesetak minuta nismo vidjeli puno toga, a nogometaši Osijeka većinom su se isticali neobjašnjivo velikim brojem tehničkih pogrešaka.

Prvi pokušaj Osijeka vidjeli smo u 22. minuti, kad je Mihret Topčagić glavom pokušao nakon ubačaja Bartoleca, ali preslabo da bi ugrozio vratara Lobanceva. Do kraja vrlo monotonog i nimalo sadržajnog prvog dijela vrijedi još spomenuti udarac Kleinheislera iz daljine u 37. minuti, kad je lopta prošla tik uz vratnicu, nakon kojeg je krenuo pritisak Osijeka, no i prilika za domaće unutar njega, ali Ivušić je obranio udarac Lobzanidzea.

Mirno i na početku drugog, a onda pogodak

Drugi dio započeo je udarcem Konea već nakon jedne minute, no Ivušić je još jednom bio siguran, a onda novo zatišje sve do 58. minute kad je Osijek poveo. Jurčević, koji je nedugo prije toga ušao umjesto ozlijeđenog Leovca, sjajno je protrčao po lijevoj strani, primio dodavanje Kleinheislera, a onda izuzetno precizno našao Mihreta Topčagića na drugoj vratnici. Iskusni napadač Osijeka sam je skočio i bez većih problema pogodio za vodstvo.

Već u idućem napadu nova prilika Kizilžar i nova obrana Ivušića, ovog puta na udarac Jakovleva. Samo minutu kasnije dvostruka prilika Osijeka, no Lobancev je siguran na udarce Jurčevića i Kleinheislera.

Greška Martinsa Dos Santosa otvorila Osijeku put trijumfa

Ključan trenutak dogodio se u 69. minuti, kad je Martins Dos Santos nakon starta na Topčagiću dobio svoj drugi žuti karton, a Osijek je to kapitalizirao sedam minuta kasnije.

Laszlo Kleinheisler prvo je atraktivno pokušao u 74. minuti, no nije prošao mrežu, ali zato je dvije minute kasnije. Mierez je na rubu kaznenog prostora primirio jednu loptu i ostavio je za Mađara, a ovaj si ju je gurnuo u stranu, namjestio na lijevu nogu i onda prekrasno pogodio desne rašlje gola nemoćnog Lobanceva.

Nevjerojatan autogol Nejašmića

Osijek je imao sve u svojim rukama, a onda su sve zakomplicirali na nevjerojatan način. U gotovo bezopasnoj situaciji, Darko Nejašmić pokušao je gotovo s centra vratiti loptu Ivici Ivušiću, ali je pogriješio te poslao istu pored njega i to u vlastita vrata. Autogol koji je Kizilžar vratio u igru.

Pogodio je Osijek još jednom mrežu u 88. minuti, kad je Mierez sjajno glavom iskoristio ubačaj Lovrića iz kuta, no taj je pogodak poništen jer je lopta prolazila kraj Mihaela Žapera koji je bio u zaleđu. Iako ju veznjak Osijeka nije dirao, sam pokušaj da igra njome karakterizira se kao utjecaj na igru i pogodak je poništen. Do kraja susreta vidjeli smo još pokušaj iz daljine Lovrića, no niti on nije pogodio.

Susret je tako završio rezultatom 2:1, pobjedom Osijeka koja svakako daje miran uzvrat, no moglo je to biti puno mirnije, odnosno za Gradski vrt se moglo ostaviti samo klasično odrađivanje posla. Ovako će se ipak morati biti na visini zadatka i za tjedan dana na domaćem terenu.

KIZILŽAR: Lobancev - Mužek, Gurman (od 82. Kozlov), Karšakevič, Bušman - Tapalov, Jakovlev (od 62. Tihanovski), Kone, Martins dos Santos, Podio (od 82. Muldinov) - Lobzanidze

OSIJEK: Ivušić - Bartolec, Škorić, Bralić, Leovac (od 54. Jurčević) - Nejašmić, Brlek - Fiolić (od 84. Janjić), Kleinheisler (od 84. Žaper), Caktaš (od 70. Lovrić) - Topčagić (od 70. Mierez)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider