Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TIJEKOM PRIPREMA U AUSTRIJI

Osijek dogovorio pripremni susret protiv jednog od najtrofejnijih europskih klubova

Poznat je plan priprema Bijelo-plavih pred novu sezonu hrvatske nogometne lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon podosta razočaravajućeg završetka do tada vrlo uspješne i potentne sezone, nogometaši Osijeka našli su se na zasluženom odmoru, koji će potrajati do 13. lipnja, kad je u Gradskom vrtu na rasporedu prozivka pred novu sezonu.

gol expired Objavljen ždrijeb nove sezone Prve HNL: Tko je najbolje prošao? divider

Prvi dio priprema momčad, za koju je sve izglednije kako će je i u novu sezonu povesti Nenad Bjelica, će provesti u Osijeku, nakon čega odlaze u Austriju. Inače, dom Nenada Bjelice već je duže vremena u Klagenfurtu, pa će ovo njemu biti prilika da tijekom priprema više vremena provede sa svojom obitelji, što bi moglo pozitivno djelovati na njega.

Pripreme u Austriji

Poznato je i koji bi trebali biti testni pripremni susreti, a za neke se već znaju i datumi. Tako će Osijek 18.6. odigrati testnu utakmicu protiv Slaven Belupa, dok su za austrijski dio priprema potvrđeni susret 25.6. s Austrijom Klagenfurt te 1.7. protiv Universitateja Cluja.

Ipak, u austrijskom dijelu priprema odigrat će Bijelo-plavi i dvije utakmice kojima još uvijek nije potvrđen datum. Prva je protiv Wolfsbergera, kluba u kojem je Bjelica svojevremeno počeo graditi svoje trenersko ime, a druga je protiv jednog od najtrofejnijih europskih klubova. 

Olympiacos je vrhunska provjera

Riječ je o grčkom Olympiacosu, koji će se također nalaziti u Austriji na pripremama. Načelno je sve dogovoreno osim datuma, koji će ovisiti o još uvijek nepotpuno potvrđenim planovima priprema. No, vrlo je izgledno kako će do istoga doći.

Olympiacos je osvojio čak 22 od posljednjih 26 naslova prvaka Grčke, a ukupno ih ima 47, čemu su pridodali i 28 titula osvajača Kupa. Jedno duže vrijeme bili su redovan i zapravo vrlo kompetitivan sudionik Lige prvaka. 

Sjajno je pred sezonu imati i neku takvu provjeru, koja bi čak mogla poslužiti i kao svojevrsna generalka, iako su iz kluba najavili kako će se prava generalka odraditi u Gradskom vrtu, otprilike tjedan dana pred prvo kolo. Podaci o protivniku u toj utakmici još uvijek nisu poznati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider