Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRVI POSAO PORTUGALCA

Osijek riješio veliko pojačanje, igrača kojeg su lovili još od ljeta

S Opus Arene dolaze dobre vijesti, sutra će igračem Osijeka postati njihova velika želja, Enis Čokaj.

Enis Čokaj 2021. protiv Osijeka (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

U Osijeku su spremni za prvi posao otkako je Jose Boto postao sportskim direktorom kluba s Drave.

Zapravo, Boto će odraditi posao koji je još ljetos neuspješno pokušao Ivica Kulešević. Nogometaš Osijeka postat će Enis Čokaj, albanski nogometaš kojeg najbolje poznajemo iz vremena dok je igrao za Lokomotivu.

Na Opus Areni do ljeta 2025. godine

Osijek je, prema dostupnim informacijama iz pouzdanih izvora, uspio dogovoriti uvjete s Panathinaikosom, čiji je Čokaj prije godinu i pol dana postao članom. No, tamo nije uspio izboriti mjesto standardnog prvotimca.

Problem u ljetnim pregovorima bio je što Panathinaikos nije htio pristati na posudbu s opcijom otkupa, što Kuleševiću nije bio način na koji on želi raditi, a sad je posao dogovoren drugačije.

Sutra na liječnički pregled

Čokaj, koji za sutra ima ugovoren liječnički pregled, dolazi na posudbu u trajanju od godinu i pol dana. Ipak, za sada nije poznato je li nakon toga dogovorena neka otkupna cijena. Njegov ugovor s grčkim velikanom traje do ljeta 2026. godine, odnosno kad završi njegova posudba u Osijeku ostat će mu još godinu dana.

Čokaj je poznat kao igrač ogromnog radijusa kretanja, posebno dobar u defenzivnim zadaćama, ali i dobrog ofenzivnog potencijala. U veznoj liniji trebao bi činiti par dvojice defenzivnih veznjaka s nešto ofenzivnije orjentiranim Darkom Nejašmićem.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider