Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Porota donijela odluku

Organizator leta proglašen krivim za pogibiju Emiliana Sale: Riješen samo jedan dio slagalice

David Henderson proglašen je krivim za zrakoplovnu nesreću iz 2019. u kojoj su poginuli argentinski nogometaš Emiliano Sala i engleski pilot David Ibbotson...

Emiliano Sala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Organizator leta u kojem je stradao argentinski nogometaš Emiliano Sala proglašen je krivim za ugrožavanje sigurnosti zrakoplova i putnika.

Sala (28) i pilot David Ibbotson (59) poginuli su u nesreći u La Mancheu u siječnju 2019.

David Henderson (67) iz Hothama, East Riding of Yorkshire, proglašen je krivim nakon suđenja na Kraljevskom sudu u Cardiffu.

Također je ranije priznao da je pokušao organizirati avionski let za putnike bez odobrenja nadležnih službi.

gol expired Korona nakon dugo vremena kroji raspored HNL-a: Rijeka i Osijek odgađaju derbi? divider

Poroti je trebalo sedam i pol sati vijećanja da donese odluku o proglašenja krivima Hendersona, kojem će kazna biti izrečena 12. studenog.

Odvjetnici koji su govorili u ime Saline obitelji rekli su da su Hendersonove osude dobrodošle, ali da su njegovi postupci samo "jedan dio slagalice" o tome kako se avion srušio.

U siječnju 2019. godine nogometni svijet potresla je strašna vijest o padu aviona iznad La Manchea u kojem je bio argentinski nogometaš Emiliano Sala.

gol expired Mourinho nije mogao u svlačionicu poslije pobjede pa oduševio reakcijom, sve objavio na Instagramu divider

Nekoliko dana ranije, 28-godišnji Sala potpisao je za velški Cardiff u rekordnom transferu vrijednom 17 milijuna eura, a na povratku iz francuskog Nantesa dogodila se strašna nesreća u kojoj su život izgubili nogometaš i pilot aviona David Ibbotson.

Dva tjedna trajala je potraga za olupinom aviona, privatni istražitelji pronašli su tijelo, a obitelj argentinskog nogometaša nikada se nije pomirila s njegovom smrti.

Njegov otac umro je od srčanog udara samo tri mjeseca nakon nesretnog događaja, a u srpnju ove godine dogodila se i nova tragedija u obitelji argentinskog nogometaša.

gol expired Dobra vijest za Vatrene i izbornika Dalića: Real Madrid se oglasio i otkrio što je s Modrićem divider

Nejgova starija sestra Romina Sala pronađena je u besvjesnom stanju. Nakon što je primio nekoliko poruka, zabrinuti prijatelj odlučio je otići do njezine kuće, a ondje ju je zatekao u besvjesnom stanju.

Odmah je pozvao hitnu pomoć, 29-godišnja djevojka bila je u kritičnom stanju nakon pokušaja samoubojstva. Ubrzo se uspjela oporaviti i pokušava se vratiti normalnom životu. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider