Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nisu bez izgleda

Optimistične vijesti za navijače Dinama: Poznati statističar izračunao šansu za prolaz u Ligi prvaka

Dinamo nastup u Ligi prvaka otvara protiv Bayerna u Münchenu

Dinamo u Ligi prvaka (Foto: gol.hr/afp)

Dinamo je visokom pobjedom protiv Qarabaga izborio plasman u Ligu prvaka, ali i mjesto među 36 najboljih momčadi starog kontinenta.

U osam utakmica, četiri na domaćem i četiri na gostujućem terenu, Sergej Jakirović i društvo pokušat će izboriti mjesto među 24 najbolje momčadi što donosi nastavak natjecanja, odnosno plasman nokaut fazu.

Plavi natjecanje otvaraju dvobojem protiv Bayerna u Münchenu, a u iščekivanju početka Lige prvaka poznati statističar Niles Mackay je napravio zanimljiv izračun.

Naime, za svaki od 36 klubova je izračunao koliku šansu ima za osvajanjem prvog mjesta, za plasman među osam najboljih, ali i koliko je izgledno da će ispasti već u prvom krugu.

Makar igraju protiv četiri europska velikana (Bayern, Borussia Dortmund, Milan, Arsenal), Plavi nisu bez izgleda u novom formatu Lige prvaka. Prema ovom izračunu, nalaze se tik ispod 24. mjesta koje osigurava plasman u play-off, odnosno doigravanje. Odnosno, imaju oko 43 posto šanse da će se plasirati u sljedeći krug.

Konkretno, u novom formatu elitnog klupskog natjecanja osam najboljih klubova izravno ide u osminu finala, dok će se preostalih osam sudionika tražiti nakon play-offa klubova koji su ostvarili plasman od 9. do 24. mjesta.

Ako završe među 24 najbolje momčadi, Plavi će osigurati plasman u play-off i tako pokušati izboriti svoje mjesto u osmini finala. To bi, bez ikakve dvojbe, bio fantastičan uspjeh za aktualnog hrvatskog prvaka.

Ivan Perišić FOTO Perišić se oglasio nakon dugo vremena: U ponoćnoj objavi ni riječ nije napisao divider

Ivan Rakitić Ivan Rakitić sve oduševio u Splitu: "Ogromna je razlika između njegove i Perišićeve priče'' divider

Ilustracija FOTO Brutalan napad na trenera Sarajeva: Pokušala se inscenirati prometna nesreća divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Sretan rođendan španeru Vatrenih i 'plavoj devetki'! 🥳

Hvala ti za one trenutke protiv Brazila, uz želju da se iznenađenje slične magnitude dogodi i sutra na Allianz Areni... 🥳😍🇧🇷
Još jedna zanimljivost iz derbija... ✅️⚽️
Navijačka prepucavanja... 😂⚽
UŽIVO Povijesni event u Sferi: UFC 306 na najatraktivnijoj lokaciji na svijetu, produkcija će biti deset puta skuplja nego inače

Uključite se u prijenos >>> https://rb.gy/m8ji5a