Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabio gol za Srbiju

Opet se priča o talentiranom Zagrepčaninu koji je izabrao Srbiju: "Ukrali smo ga Hrvatima"

Đuro Giulio Đekić, talentirani nogometaš Gorice, je zabio pogodak za Srbiju.

Đuro Giulio Đekić u dresu Gorice (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Đuro Giulio Đekić je prije četiri godine izazvao veliku buru izabravši dres Srbije, što su susjedi euforično proslavili kao šamarčinu hrvatskom nogometu, a sada se ponovno piše o njemu.

Naime, talentirani Zagrepčanin je zabio jedini pogodak u porazu U-19 Srbije od Danske (1:3) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a tamošnji Sportal je to iskoristio kako bi se prisjetio događaja iz 2020. godine

Kao kadet Lokomotive prihvatio poziv srpskog Saveza, nakon čega se sve glasnije počelo pričati o njegovoj selidbi u Beograd i potpisu za Crvenu zvezdu, no to se nije dogodilo.

Ostao je u Lokomotivi pa tri godine kasnije preselio u Goricu za čije je seniore ove sezone debitirao u Kup susretu protiv Dinama, dok u prvenstvu još uvijek nije dobio priliku.

Desetak je utakmica odgledao s klupe, a možda bi minutažu mogao dobiti u završnici prvenstva kad se situacija malo stablizira u redovima velikogoričkog prvoligaša koji je nedavno promijenio trenera.

Đekić je rođen u Zagrebu, odrastao je u Gračacu, no već sa sedam godina prepoznali su ga skauti Dinama nakon čega je živio na relaciji Gračac - Zagreb.

Sve do 2019. godine je nastupao za Modre, a onda preselio među Lokose, gdje se često "garažiraju" brojni igrači Dinamove školi nogometa koji se ne probiju među najbolje. Dobre igre nisu prošle ispod radara Srbima, koji su ga pozvali u U-17 reprezentaciju, a njegov otac je tada kazao da im se iz HNS-a nitko nije javio.

Robinho VIDEO Robinho ide na devet godina u "pakao na Zemlji": Dekapitacije i seksualno nasilje tamo su svakodnevica divider

Brahim Diaz slavi gol Marokanski izbornik: "Brahim Diaz? Ne, on se više ne preziva tako" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider