Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stravični uvjeti

VIDEO Robinho ide na devet godina u "pakao na Zemlji": Dekapitacije i seksualno nasilje tamo su svakodnevica

Robinho je ušao u brazilski zatvorski sustav, koji je poznat kao jedan od najgorih na kugli zemaljskoj.

Robinho (Foto: Screenshot)

Bivši brazilski nogometaš Robinho priveden je u brazilskom gradu Santosu i mora odslužiti devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja.

Osuđen je 2022. godine zbog silovanje žene u Italiji. Savezni sud u Santosu izdao je nalog za njegovo uhićenje u četvrtak poslijepodne, a tijekom dana je priveden u policiju, odakle će biti proslijeđen u zatvor.

Brahim Diaz slavi gol Marokanski izbornik: "Brahim Diaz? Ne, on se više ne preziva tako" divider

Brazilski zatvorski sustav u žargonu nazivaju paklom na Zemlji jer je poznat po seksualnom nasilju, brutalnim ubojstvima, čak i odrubljivanjima…

Robinho će u taj sustav uskoro ući i tamo će morati provesti sljedećih devet godina svog života. Najveći je problem zatvora u Brazilu prenatrpanost, a u toj su gužvi neki od najzloglasnijih kriminalaca na kugli zemaljskoj.

Tamošnji zatvori poznati su po slučajevima brutalnih ubojstava, dekapitiranjima zatvorenika, nasilnim šefovima bandi i narkokartela, rupama u kupaonicama, lošim sanitarnim uvjetima i seksualnom nasilju.

Mirko Filipović VIDEO Cro Cop otkrio koji mu je najdraži trening: Pogledajte što čovjek može na pragu 50. rođendana divider

Human Rights Watch u svojem izvješću o brazilskom zatvorskom sustavu komentirao je kako tamošnji zatvori nemaju dovoljno novca za održavanje i naglasio je kako zgrade propadaju.

"Prenatrpanost je najveći problem brazilskih zatvora, ni u jednoj državi više nego u Pernambucu. U toj državi deseci tisuća ljudi su pod ključem, a ima dovoljno čuvara za trećinu te brojke. Situacija je takva da zatvorenici imaju ključeve i koriste nasilje i zastrašivanje kako bi pretvorili zatvore u svoje privatne zone kriminala", piše u izvješću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider