Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bolno ispadanje

Opet se obistinila ona Milovićeva: ''Svaki put kad je fešta i moramo pobijediti, sve us*remo…''

Nogometaši splitskog Hajduka nisu opravdali status favorita u današnjem susretu protiv Ružomberoka.

Marko Livaja (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Nogometaši splitskog Hajduka oprostili su se od Europe točno na dan Velike Gospe, famozne svetkovine koja je sinonim za Hajdukovo posrtanje na startu same sezone.

Iako su Splićani pokazali dobru igru na Poljudu i imali pregršt prilika, nikako lopta nije htjela u gol. Slovaci su se hrabro borili, trčali, pravili pravovremene prekršaje i pametno čuvali loptu koliko su mogli u preostalom vremenu nakon tragikomičnog pogotka Šarlije.

Već su u Slovačkoj dalo naslutiti da neće biti dobro, previše je tih Debrecena, Gziri i Tobola u glavi navijača Bijelih. Slutnje su se ispostavile točnim, opet pun Poljud i sjajna atmosfera, a opet su se obistinile riječi Gorana Milovića.

Marko Livaja Tužne scene s Poljuda: Šokirani Livaja, navijači se tukli među djecom divider

''Uvijek kada su neke velike fešte u gradu i na stadionu, mi sve useremo'', rekao je te već i pomalo davne 2015. godine tadašnji kapetan, a danas pomoćni trener Splićana.

Najskuplji kadar najviše podbacio

Teško je opravdati ispadanje s ovakvim skupim kadrom, daleko najskupljim u povijesti Hajduka. U neka ne tako davna vremena, svi su samo mogli sanjati o imenima poput Krovinovića, Melnjaka i solidnih hrvatskih internacionalaca, a kamoli o Rakitiću i Livaji, ali…

Hajduk - Ružomberok Tuga u Splitu! Hajduk ispao iz Europe i nastavio niz HNL katastrofe divider

Izgleda da je mentalitet problem, pritisak i sve ostalo što nosi sam dres Hajduka i Split. Ovi momci nisu pobjednici 20 godina i teško je izaći iz te žabokrečine, a svaki šamar iz godine u godinu nanosi ožiljke. Hajduk ih je pun, igrači su ih puni, navijači su nestrpljivi, a prave i dobitne formule nema.

Gattuso nije čovjek za Hajduk

Livaja već gazi u 31. godinu, Rakitić, iako na momente izgleda fenomenalno, nije to onaj stari Raketa, pogotovo uz slabašnu koncepciju igre i bez punokrvnog defanzivnog veznog iza svojih leđa.

Gattuso je tempirana bomba, baš kao i Hajduk i Split. Kalinić se nadao da će velika imena nositi Hajduk do te famozne titule i Europe, ali vrijeme otkucava i nije napravio nijedan pravi potez. Gattuso se ne čini kao dobar izbor, ništa igra nije bolja od Karoglanove ili Lekine.

Jurićev potez na ljeto odao je puno toga kako pravi stručnjak trenutno vidi kadar i stanje u Hajduku, a to je današnja utakmica pokazala.

Imao je Hajduk priliku ići u Armeniju po prolaz u Konferencijsku ligu, ali ipak će put Varaždina. Nažalost, tamo gdje i trenutno pripada.

Je li hrvatski klupski nogomet precijenjen?

Ukupno glasova:

Tomislav Kiš i Zvonimir Kožulj Zrinjski je u play-offu Konferencijske lige! Hrabri Mostarci nadoknadili minus iz Bugarske divider

Armada u Švedskoj FOTO Armada upala u teren u Švedskoj, poznat je i pravi razlog divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook