Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kriza mu je dobro došla

Olmo se nada jedinstvenoj prilici, objasnio je što je s Leipzigom: "San svakog sportaša"

Dani Olmo dobio je godinu dana "fore" da uhvati reprezentativne popise nakon što je u Leipzigu pao u drugi plan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski nogomet može se podičiti sjajnim rezultatima i mlađim kategorijama poput, primjerice, zlata na U-21 europskom prvenstvu 2019. Ponajbolji igrač te momčadi bio je bivši dinamovac Dani Olmo, strijelac triju golova, uključujući po jedan u polufinalu i finalu.

Španjolci se nadaju da bi ih ta generacija, uz još nekoliko pojačanja, mogla odvesti i do olimpijskog zlata. Olmo je o njihovim šansama govorio za španjolski list El Pais; smatra da će im odgoda za 2021. zapravo dobro doći da jer će igrači dodatno napredovati i izbrusiti formu. On sam odličan je primjer jer je pao u drugi plan u Leipzigu.

Guardiola i društvo osvojili jedino zlato za Španjolsku

''Dodatna godina dat će nam vremena da ostvarimo stabilnost. Govorimo o igračima velike kvalitete koji će uspjeti bilo gdje. Pitanje je vremena. Možda će trebati koji mjesec za prilagodbu, ali s vremenom će se dokazati. Svima nam je to u glavama, možemo dodatno napredovati i na ljeto 2021. biti u najboljoj formi", rekao je Olmo.

gol expired Modrić odigrao ulogu u pregovorima u Realu: Zvijezda Madriđana promijenila ploču nakon izjave koja je podigla prašinu divider

Španjolska u riznici ima jedno olimpijsko nogometno zlato iz Barcelone 1992. Osvojila ga je momčad s nekim vrlo zanimljivim imenima: Pep Guardiola, Luis Enrique, Santiago Canizares… Niti dva tjedna prije Olimpijskih igara trebalo bi završiti također odgođeno Europsko prvenstvo, a Olmo se nada nastupu na oba natjecanja.

''Tko ne bi volio zaigrati na Euru i onda otići na Igre? Euro je san svakog nogometaša, a Igre su prilika koja se jednom pruža, san svakog sportaša", nada se Olmo.

"Ta će mi godina jako dobro doći"

Međutim, ako želi to ostvariti, morat će popraviti status u RB Leipzigu. Konkurencija u Španjolskoj vrlo je jaka i za mladu, a kamoli A-reprezentaciju…

gol expired Rakitić se pohvalio sjajnim fotkama: Valjda se Messi neće ljutiti, na jednoj nije baš dobro ispao divider

"Prve četiri utakmice dobro su prošle, pa su onda došli susreti u kojima nisam dobio ni minutu. Ali došao sam u tada lidera Bundeslige i nije bilo lako. Došao sam dati doprinos projektu kojem je cilj osvojiti Bundesligu. Ta me ambicija privukla", rekao je.

"Mislim da su odgode velikih natjecanja dobar potez. Zdravlje je bitno, a dobit ćemo i vremena za napredak. Ta će mi godina jako dobro doći da nastavim napredovati i da izborim mjesto u momčadi", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider