Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Ne samo da je ''preživio''...

Ogorčena bitka za vlast i milijune: Šuker šokirao suparnike u HNS-u i ''minirao'' Dalića

Predsjednik HNS-a Davor Šuker poslao je jasnu poruku svojim oponentima u Kući nogometa…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Davor Šuker ne samo da je ''preživio'' Skupštinu HNS-a nego je dojam da je izašao još jači iz višemjesečnih dvorskih borbi.

Taj se zaključak nameće sam po sebi nakon Šukerova autoritativnog nastupa na press-konferenciji poslije Skupštine, a posebice nakon što su do nas došle neke prilično znakovite informacije.

Nakon slapa sarkazma koji je izručio na glave novinara početkom presice, jer očito mu je bilo itekako važno dati do znanja svima da rušenje nije uspjelo i da mu nitko ništa ne može, Šuker se odvažio poslati jasnu poruku svojim oponentima unutar Kuće nogometa, odnosno članovima Izvršnog odbora.

Na konkretno pitanje tko dogovora prijateljske utakmice, Šuker je odrješito odgovorio:

''Osobno ja.''

To je prilično kuražna konstatacija s obzirom na to da je nedavno procurilo kako je Izvršni odbor srezao Šukeru, među ostalim, i tu značajnu, možda i posljednju veću ovlast.

Šuker je slavodobitno objavio da je dogovorio prijateljsku utakmicu s Francuskom na Stade de Franceu uoči odlaska hrvatske reprezentacije na Euro. Nije precizirao, ali ta bi se utakmica trebala odigrati 1. ili 8. lipnja.

gol expired Šuker otkrio gdje će biti kamp i najavio poslasticu: Repriza finala Svjetskog prvenstva! divider

Da bi još sve bilo zanimljivije, do nas stižu informacije da je glavnina članova Izvršnog odbora prvi put čula za to, a navodno ni izbornik Zlatko Dalić u tom trenutku nije bio upoznat s tom informacijom.

Također je vrlo simptomatično da je Šuker praktički otklonio mogućnost organizacije dviju prijateljskih utakmica u Kataru krajem ožujka iduće godine.

''Žao nam je što se neće održati turnir u Dohi'', kazao je Šuker te je na izravno pitanje znači li to da je ta solucija otpala nedvosmisleno odgovorio: ''Da.''

Vrlo zanimljiv odgovor s obzirom na to da je poznato kako je to bio projekt na kojem je predano radio izbornik Dalić. Do nas su proteklih dana stizale informacije kako bi Šuker najradije zaobišao Katar. Na kraju se to i dogodilo.

Navodno je predsjednikova ideja da krajem ožujka Vatrene opet odvede na turneju po SAD-u, dok se izborniku pak ta ideja uopće ne sviđa.

Naravno da prijateljske utakmice nose sa sobom velike novčane iznose, kao i što je jasno da se bitka za vlast u HNS-u ponajprije vodi radi kontrole nad dupke punom blagajnom Kuće nogometa.

Vidjet ćemo kakve će poteze sljedećih dana povući Izvršni odbor i hoće li opet odbaciti Šukerove prijedloge ili će ih prihvatiti i potvrditi. Ako se dogodi to drugo, to će značiti da je Šuker opet čvrsto u sedlu te da je iz cijele priče u vezi sa smjenom izašao kao veliki pobjednik.

gol expired Konačna ljestvica za 2019.: Evo na kojem mjestu Vatreni završavaju godinu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider