Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
žestok sukob na A1

Oglasila se policija, priznali korištenje vatrenog oružja i ranjavanje navijača: ''Svi su izvan životne opasnosti''

Na autocesti A1 došlo je do velikog sukoba policije i pripadnika Torcide.

Sinoć prije 22 sata na autocesti A1 kod odmorišta Desinec došlo je do žestokog sukoba policije i navijača Hajduka. Prve su informacije govorile o brojnim ozlijeđenima s obje strane, a to je kasnije potvrđeno.

Pripadnici Torcide navodno su napali policijske službenike koji su osiguravali kolonu, a koji je razlog tog čina nije poznato. Nekoliko sati prije incidenta navijači Hajduka su odbili ući na stadion jer im je domaćin zabranio unos transparenata, bubnjeva i megafona te je već tada počela napetost.

Kaos na autocesti između Zagreba i Karlovca Makljaža Torcide s policijom, ima ozlijeđenih: Zatvorena autocesta između Zagreba i Karlovca! divider

Društvenim mrežama su kružile priče o navijačima koji su ranjeni iz vatrenog oružja, a potvrda je stigla u kasnim noćnim satima u priopćenju Policijske uprave zagrebačke kojeg prenosimo u cijelosti:

''Tijekom organizirane preprate gostujućih navijača policija zbog odbijanja napada na sebe uporabila sredstva prisile i stavila masovno protupravno ponašanje pod nadzor.

Dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK „Hajduk“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Policija zatvorila A1 radi sukoba s Torcidom Policija zatvorila A1 radi sukoba s Torcidom (Foto: Emica Elvedji/Pixsell)

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Bad Blue Boysi Ispred Maksimira slavlje, ali i sukob BBB-a i policije divider

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider