Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hajduk bez navijača

Torcida odbila ući na Maksimir zbog odluke Dinama, stiglo objašnjenje

Hajduk na derbiju protiv Dinama bez navijača na južnoj tribini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači Hajduka stigli su na derbi s Dinamom, ali nisu stigli do južne tribine. Stiglo ih je čak dvije tisuće, ali su iz protesta ostali ispred stadiona.  Tako su odlučili sami nakon što je iskrsnuo iznenadni problem s policijom.

Policija navijačima Hajduka nije dopustila unijeti standardne transparente, zastave, ali i bubnjeve.

U Dinamu kažu kako su prije četiri dana poslali precizne upute oko unosa navijačkih rekvizita, transparenata i eventualne koreografije, ali su navijači Hajduka te upute ignorirali te je zbog toga naređena zabrana unosa spomenutih navijačkih rekvizita.

Vjerojatno se radi o svojevrsnoj odmazdi za prošli maksimirski derbi na kojem su pripadnici Torcide razvili ogromnu koreografiju s natpisom ''Mrzim Dinamo''.

gol expired VIDEO Dinamo slomio Hajduk golovima u ludoj sudačkoj nadoknadi! divider

Iz navijačkog je kuta to bila akcija koja je dobila brojne pohvale, jer su očito koreografiju unijeli na neki snalažljiv način, no u Dinamu i policiji bili su očekivano bijesni.

Nikome nije bilo jasno kako je tako velika koreografija prošla osiguranje i to je bio očigledan propust onih koji su brinuli za ulazak navijača na stadion.

Sada su organizatori odlučili postrožiti mjere te tražili na uvid sve transparente danima prije utakmice što je za navijače očito neprihvatljivo. Rezultat je bio drastična odluka o zabrani unosa svih transparenata.

gol expired VIDEO Ludnica ispred Maksimira, stigao poseban vlak, zagrijavanje za derbi počelo u kvartovima divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider