Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utvrđeni zaključci

Održan krizni sastanak HNS-a, Dinama, Hajduka i policije: Sporazum o provedbi mjera kod utakmica visokog rizika

HNS je objavio priopćenje za medije nakon održanog sastanaka između predstavnika HNS-a, MUP-a, Dinama i Hajduka...

Torcida (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Priopćenje HNS-a objavljujemo u cijelosti:

Danas je u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza održan sastanak predstavnika Saveza, predvođenih predsjednikom Marijanom Kustićem, Ravnateljstva policije na čelu s glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom te GNK Dinamo i HNK Hajduk, koje su predvodili predsjednici uprava Vlatka Peras i Lukša Jakobušić. Sastanak je održan na temu sigurnosti i organizacije nogometnih utakmica.

U konstruktivnoj atmosferi i nakon razmjene mišljenja utvrđeni su sljedeći zaključci:

1. Pozivaju se svi dionici nogometnih utakmica da se pridržavaju propisa koji se odnose na sigurnost na sportskim natjecanjima.

Lukša Jakobušić i Nikola Kalinić Predsjednik Hajduka odgovorio na žestoke kritike Dinamova šefa: "Nikad se ne smijete hrvati sa svinjama…" divider

2. Zaključit će se sporazum između Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog nogometnog saveza o provedbi mjera kod utakmica visokog rizika i utakmica na kojima se očekuje veći broj gostujućih navijača. Pri tomu će se uzeti u obzir postojeća dobra praksa s domaćih i međunarodnih utakmica. Sporazum će biti sastavljen do početka nove natjecateljske godine odnosno utakmice Superkupa.

3. Klubovi navijača bit će pozvani da se uključe u izradu navedenog sporazuma na način da daju svoje prijedloge i ukažu na uočene probleme.

Dogovorena je i stalna komunikacija predstavnika Saveza, klubova i policije vezano uz pripreme i provođenje utakmica nogometnih natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider