Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
šanse su minimalne, ali...

Žalba Reala odbijena, no postoji način da Ronaldo ipak zaigra protiv Barce

Žalba koju je Real Madrid uputio Španjolskom nogometnom savezu zbog suspenzije Cristiana Ronalda nije naišla na plodno tlo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Žalbeno vijeće Španjolskog nogometnog saveza odbilo je žalbu Real Madrida na suspenziju Cristiana Ronalda od pet utakmica. Portugalac je u prvoj utakmici španjolskog Superkupa protiv Barcelone zaradio dva žuta kartona (skidanje dresa i simuliranje), nakon čega je u ljutnji lagano odgurnuo suca.

Disciplinski sudac donio je odluku da ga se kazni s pet utakmica suspenzije, na što se Real naravno požalio. Žalba je odbijena, što znači da prvotna odluka disciplinskog suca ostaje na snazi.

Realu je tako ostala još jedna opcija, a to je žalba Sportskom arbitražnom sudu (CAS), s kojom bi privremeno "zamrznuo" suspenziju. To bi istovremeno značilo da Ronaldo može biti u sastavu za večerašnji susret protiv Barcelone, no takav je scenarij gotovo nemoguć.

Real Madrid će vjerojatno pokušati uvjeriti CAS da Ronaldo nije trebao ni dobiti drugi žuti karton zbog simuliranja, jer je kontakt u šesnaestercu Barcelone postojao, pa samim time ne bi došlo ni do odgurivanja suca, odnosno suspenzije od četiri utakmice. Suspenzija će za večerašnji susret gotovo sigurno ostati na snazi, no možda Real uspije smanjiti suspenziju za početak sezone.

Ukoliko žalba ne bude uspješna, Real će bez Cristiana biti u utakmicama protiv Deportiva, Valencije, Levantea i Real Sociedada, prve četiri utakmice u prvenstvu u kojem Kraljevi brane naslov prvaka.

Podsjetimo, u večerašnju utakmicu Real ulazi s prednošću 3:1, rezultatom ostvarenim u prvoj utakmici u Barceloni. Ronaldo je bio strijelac za 2:1, a onda je nakon njegovog isključenja točku na i velikoj pobjedi Reala stavio Marco Asensio prekrasnim pogotkom u ruba kaznenog prostora u rašlje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider