Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Direktor dobio otkaz

Obrat u slučaju Borne Sose: Procurile nove poruke, trener je lagao novinarima?

Borna Sosa je posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka stigao u Ajax.

Borna Sosa (Foto: Tom Dubravac/Cropix)

Ne stišava se bura u Ajaxu. Osim katastrofalnog ulaska u sezonu i navijačkih izgreda, redove četverostrukog prvaka Europe trese veliki skandal zbog transfera Borne Sose.

Sportski direktor Sven Mislintat dobio je otkaz nakon što se utvrdilo da je bio u sukobu interesa zbog transfera hrvatskog nogometaša. Aferu je razotkrio nizozemski novinar Guido van Gorp koji je dao intervju za Dnevnik Nove TV, no sada se dogodio zanimljiv obrat, piše nizozemski Voetbal Primeur.

Trener Mauricie Steijn i njegov stručni stožer tražili su pojačanje na lijevom beku, inzistirali su na dolasku Nicolasa Tagliafica, no kako je to propalao, sportski direktor im je preporučio Sosu.

Dominik Livaković bodri suigrača VIDEO Livaković ponovno oduševio: Pogledajte kako bodri suigrača nakon sjajne reakcije divider

Nakon utakmice play-offa protiv Ludogoreca za plasman u Europsku ligu, koja se igrala 31. kolovoza, trener je održao press-konferenciju na kojoj je pred novinarima rekao da više neće dovoditi pojačanja.

No već sljedećeg dana stiže iznenađujuća informacija da su Kopljanici potpisali Sosu, zbog čega su brojni nizozemski novinari napisali da je sportski direktor doveo igrača na svoju ruku, odnosno bez konzultacija s trenerom i stručnim stožerom.

Procurile nove poruke

Ipak procurile su poruke koje bacaju novo svjetlo na cijelu aferu. Upravo tog jutra, 1. rujna, trener šalje poruku sportskom direktoru s upitom je li Sosin dolazak još uvijek opcija, piše nizozemski portal.

Transfer je uskoro zgotovljen, hrvatski nogometaš je predstavljen u dresu nizozemskog velikana, no samo dva dana kasnije događa se novi šok. Nakon kiksa protiv Fortune Sittard, trener je pred novinarima za Sosin transfer izjavio da su oni "kao stručni stožer imali svoje ideje, no da je Sven (Mislintat) drugačije odlučio".

Guido van Gorp VIDEO Nizozemac koji je razotkrio veliku aferu: "U Ajaxu vlada anarhija. To je nepošteno prema Hrvatima" divider

Takve riječi su žestoko razljutile sada već bivšeg sportskog direktora koji gotovo da više nije ni pričao s trenerom, tvrdi više izvora koji su bliski Ajaxu. No nije stalo na tome, nakon utakmice Ajaxa i Marseillea (3:3) na otvaranju Europske lige, novinari su upitali Steijna je li on bio za Sosin dolazak u klub:

"Tražili smo Nicolasa Tagliafica, ali isto smo gledali Sosu. Pomislili smo da je on isto dobar igrač, ali Sven (Mislintat) je doveo Sosu, to je sigurno".

Puno se pisalo o tome da sportski direktor samotalno dovodi igrače, no ovo baca potpuno novo svjetlo na cijeli slučaj. Trener je imao utjecaja na sportsku politku kluba, inzistirao je na dolasku Hrvata, piše nizozemski list.

Sosa nema ništa s ovim skandalom

Nažalost, Sosa se ni kriv, ni dužan našao u središtu skandala:

"Šteta što je Borna u središtu ove priče, jer on s njom nema ništa. Menadžerska agencija imala je udio u vlasništvu privatne kompanije sportskog direktora, a iz te menadžerske agencije je agent Borne Sose i klub to nije znao, to je bilo sramotno za njih. Sven Mislintat je bio u Ajaxu i mogao je raditi što god je htio, bez da ga itko kontrolira", kazao je van Gorp u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

To, naravno, ne može oprati Mislintata krivnje za sukob interesa. Ako je istina da je ucjenjivao hrvatskog nogometaša da promijeni menadžera, njegov otkaz je u potpunosti opravdan, no u nizozemskim se medijima tako sve više propituje status trenera Steijna i je li on zaista dobro rješenje za Ajax...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider