Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"debeli će umrijeti"

Objavljena snimka uznemirujućeg razgovora Maradonina liječnika u trenucima kada su se borili za njegov život

Diego Maradona preminuo je zbog, po mnogima, nedovoljno kvalitetne i neprofesionalne medicinske skrbi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošla su više od dva mjeseca otkako nas je napustio jedan od najboljih igrača svih vremena Diego Maradona. On je preminuo u svom domu od zastoja srca, nakon što je mjesecima imao zdravstvenih problema i odradio veliku operaciju na mozgu.

Nakon smrti mnogi su upirali prstom u njegova liječnika (neurokirurga) Leopolda Luquea i psihijatra Agustina Cosachova, zbog kojih je u konačnici pokrenuta istraga i koji će se naći pred argentinskim sudom zbog sumnje da su krivci za smrt legendarnog nogometaša.

U nedjelju su argentinski mediji objavili audisnimku i poruke na aplikaciji Whatsapp koje je Luque izmjenjivao s Cosachovom onog dana kada je Maradona pronađen mrtav u svojoj sobi.

Osim s Cosachovom, Luque je navodno komunicirao i s jednim od svojih partera, kojem je hladno napisao:

"Smiri se. Na putu sam prema njemu. Čini se da je debeli mrtav. Objavi da je mrtav. Čini se da je imao srčani zastoj. Nemam pojma što je napravio. Na putu sam prema njemu, idiot."

gol expired Vijest koja je odjeknula poput bombe u Argentini: "Maradonina smrt mogla se izbjeći" divider

Cosavhov je u razgovoru s Luqueom objasnio što se dogodilo i kako su ga pokušali oživiti.

"Proveli smo 10, 15 minuta oživljavajući ga jer hitna pomoć nije dolazila. Kada smo ušli u sobu, bio je hladan. Nakon što smo ga oživljavali neko vrijeme, povratio je malo topline i boje, ali to je sve. Nakon 15 minuta došla je hitna i sada ga oni oživljavaju. Ne govore nam ništa, ja sam izašao van kuće. Činio mi se mrtav", rekao je psihijatar Luqueu, koji ga je pokušao smiriti.

"Pokušaj se smiriti. Sve je u redu. Bio je kompleksan pacijent i svi su bili svjesni svega što se događa."

Snimke i transkripti poruka bit će predstavljeni argentinskom sudu, koji će odlučiti o tome je li se o Maradoni u posljednjim danima njegova života loše i nedovoljno profesionalno skrbilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider